Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Noah Gragson verslaat Justin Haley in Xfinity Richmond. Dale Jr. 14e bij comback

Ondanks een paar herstarts wist Noah Gragson met zijn JR Motorsports Chevrolet in de laatste 14 ronden van de Go Bowling 250 de leiding te behouden en versloeg de Kaulig Chevrolet van Justin Haley met een voorsprong van slechts 0.381 secs. Dale Earnhardt Jr. eindigde bij zijn jaarlijkse comeback als 14e.

2021 Gragson kop
Noah Gragson bleef de concurrentie voor.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Noah Gragson verslaat Justin Haley in Richmond. Dale Jr. 14e bij comeback
Met een tweede overwinning binnen twee weken wikkelde winnaar Noah Gragson zich in de Amerikaanse vlag en klom vervolgens in de hekken. Ten tijde van de aanslagen was Gragson slechts drie jaar oud. Maar de uit Las Vegas afkomstige coureur was duidelijk onder de indruk van deze dag in de Amerikaanse geschiedenis. Een belangrijke dag in zijn carriere. Volgende week wordt in Bristol de reguliere seizoensfinale beslist. Daarna beginnen ook hier voor de eerste 12 in de eindstand van het reguliere kampioenschap de Playoffs

2021 Dale Jr 1 Dale Jr. racet nog slechts éénmaal per jaar. Dochterlief vindt het maar niets.

Noah Gragson: "Ik wist dat Haley over de juiste banden beschikte maar de twee neutralisaties aan het einde gaven ons een "life-line" Vandaag ging het eigenlijk nog niet eens over dit team en deze overwinning maar om iedereen die 20 jaar geleden het leven verloor. Wij hebben allen een bezwaard hart maar de Amerikanen kunnen tenminste wel op deze dag samenkomen. En het wordt enorm gewaardeerd dat de racefans hier vandaag aanwezig zijn. Een emotionele dag, een speciale dag waarbij het niet om ons gaat."

2021 Dale Jr 2
Dale Jr. racet eigenlijk alleen nog maar om het live commentaar bij de TV uitzendingen nog verder te perfectioneren.

John Hunter Nemecheck (normaal in de Trucks actief) eindigde als vierde gevolgd door Gragson's JRM teamgenoot Justin Allgaier die eigenlijk vroeg in de wedstrijd door technische problemen geplaagd werd. Riley Herbst, uitkomend voor Stewart Haas Racing, eindigde als vierde. De JGR-Toyota-teamgenoten Daniel Hemric en Ty Gibbs werden resp. als zesde en zevende geklasseerd. In de 250 ronden tellende wedstrijd reed Gibbs 67 ronden aan de leiding en won het tweede wedstrijdsegment. Daarachter volgden Brandon Brown en Harrison- en Jeb Burton.

Dale Jr. won deze wedstrijd viermaal en eindigde als 14e in zijn jaarlijkse "come back"- wedstrijd. Maar ook een ervaren man als Dale Jr. ging vanwege te snel rijden in de pitlane in de fout. Anders had er zeker een hogere klassering in gezeten. Dale Jr. "Het was genieten om weer tussen een groepje auto's te rijden. Dit helpt me om nog een betere sport commentator te worden. " Dale Jr. moest zich snel omkleden om de Cup-race later op de avond te verslaan.

Tot aan vandaag bedroeg het verschil tussen A.J. Allmendinger en Austin Cindric slechts één punt in de tussenstand van het reguliere kampioenschap. Met een overwinning in het eerste wedstrijdsegment kon Allmendinger zijn voorsprong hier met vijf punten uitbreiden. Overall eindigde hij als 18e en Cindric als 16e.

Voor de Playoffs wisten zich inmiddels negen rijders van een plekje te verzekeren waaronder Cindric, Allmendinger, Gragson, Allgaier, Haley, Harrison Burton, Daniel Hemric, Myatt Snider en Jeb Burton. Volgende week vrijdag komt de Xfinity-series op Bristol in actie.

2021 Gragson winnaar
Winnaar Noah Gragson is zeker van een plek in de playoffs.

41e Annual Go Bowling 250 Richmond Raceway
1. Noah Gragson Chevrolet 250 ronden
2. Justin Haley Chevrolet 250 ronden
3. John Hunter Nemecheck Chevrolet 250 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 250 rondne
5. Riley Herbst Ford 250 ronden
6. Daniel Hemric Toyota 250 ronden
7. Ty Gibbs Toyota 250 ronden
8. Brandon Brown Chevrolet 250 ronden
9. Harrison Burton Toyota 250 ronden
10. Jeb Burton Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet