Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Justin Haley stelt met zege Daytona WaWa 250 Xfintiy Playoff plek veilig

Wat een geweldig einde voor het team van Kaulig in de WaWa 250 op de Daytona International Speedway. Driebreed gingen de Xfinity Kaulig Chevrolets over de finish en het was eindelijk Justin Haley die met een verschil van 0.023 secs. zijn teamgenoten A.J. Allmendinger en Jeb Burton. Laatstgenoemde eindigde als vierde want Justin Allgaier wist zich nog net tussen de Kaulig Chevrolets te worstelen.

2021 Start WaWa 250
Start van een bijzonder spannende WaWa 250 

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Justin Haley stelt met zege Daytona WaWa 250 Xfinity Playoff plek veilig.
Justin Haley beschikt op de Daytona International Speedway over een goede CV. Hij won hier al driemaal eerder en won ook een ingekorte Cup-wedstrijd hier twee jaar geleden. A.J. Allmendinger ging aan de leiding in de voorlaatste ronde toen de witte vlag gezwaaid werd. Hij moest met een twee plek genoegen nemen maar het was voldoende om in het "reguliere" kampioenschap de leiding te nemen. Hij beschikt daar over een voorsprong van 17 punten op Austin Cindric die na een incident in de 27e ronde aan de kant stond. Achter Allmendinger volgden Justin Allgaier, Jeb Burton, Daniel Hemric, Christopher Bell, Noah Gragson, Myatt Snider, Harrison Burton en Riley Herbst. De drie laatstgenoemden wisten allen een plek in de Playoffs te bemachtigen.

2021 Cindric Out Austin Cindric was al snel uitgeschakeld.

Een geëmotioneerde Justin Haley: "Dit was niet het best seizoen want het is het gehele jaar voor het No 11. Leaffilter Team bijzonder moeilijk geweest. We hebben veel pech gehad en ik probeerde een plan te formuleren want er waren duidelijk teamorders. Ik denk dat we het teamgenoot-gedoe goed hebben opgelost. Het is bijzonder speciaal om hier op Daytona te winnen. Ik heb hier tweemaal gewonnen en in géén van beide keren heb ik fans op de frontstretch gezien. Mensen bedankt dat jullie hier nu zijn!" De wedstrijd werd vrijdagavond na 19 ronden vanwege een paar fikste regenbuien afgebroken en naar de zaterdag verplaatst.

A.J. Allmendinger: "Voor alle Kaulig Racing Chevy's was dit wel de perfecte fotoshoot. Ik ben trots op "mijn zoon" Justin Haley. Hij is misschien wel één van de besten die we ooit op de Superspeedways gezien hebben en ook Jeb heeft fantastisch werk geleverd. Ik dacht dat we het misschien met een 1-2-3 finish zouden halen. Ik hing gewoon een beetje in de midden rond maar trots op iedereen bij Kaulig Racing."

2021 Finish Wawa 250
Wat een geweldige finish.

De beide wedstrijdsegmenten kwamen in een middag vol actie op nam te staan van Justin Haley en Jeb Burton. Titelverdediger Austin Cindric, in 2021 winnaar van vijf wedstrijden, voerde vrijwel het gehele seizoen de tussenstand van het kampionschap aan, raakte in de 26e ronde bij een ongeval betrokken waarin vijf auto's verwikkeld waren. Cindric werd van achteren geraakt door de No 2 RCR Chevrolet. Ook Hemric en Snider waren in dit incident verwikkeld maar konden hun weg vervolgen. Een harde klap tegen de binnenmuur richte aan de Penske Ford zodanig veel schade aan dat Cindric definitief moest opgeven.

Voor de tweede maal binnen een week stond de 22-jarige coureur aan de kant. Vorige week werd hij in de wedstrijd op Michigan als 37e geklasseerd nadat hij eveneens bij een aanrijding betrokken was. Austin Cindric: "Ik ben behoorlijk boos. De afgelopen week heb ik niet meer dan 40 ronden gereden. Bijzonder frustrerend." Voorafgaande aan de wedstrijd op Daytona beschikte Cindric over een voorsprong van 35 punten op A.J. Allmendinger. Met nog drie wedstrijden voor de Playoffs te gaan beschikt Cindric nu over een achterstand van 17 punten. Met een tiende plek deed Riley Herbst goede zaken voor de Playoffs. Zijn naaste concurrenten Michael Annett en Brandon Brown werden als 30e en 34e geklasseerd.

2021 Allgaier 1
Een dolgelukkige Justin Haley.

Uitslag WaWa 250
1. Justin Haley Chevrolet 100 ronden
2. A.J. Allmendinger Chevrolet 100 ronden
3. Justin Allgair Chevrolet 100 ronden
4. Jeb Burton Chevrolet 100 ronden
5. Christopher Bell 100 ronden
6. Noah Gragson Chevrolet 100 ronden
7. Myatt Snider Chevrolet 100 ronden
8. Jeb Burton Chevrolet 100 ronden
9. Harrison Burton Toyota 100 ronden
10. Riley Herbst Ford 100 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet