Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR:A.J. Allmendinger continueert zegereeks met overwinning Michigan

A.J. Allmendinger behaalde voor het tweede achtereenvolgende weekend een overwinning. Ditmaal in de Xfinity-series. De wedstrijd op de Michigan International Speedway moest maar liefst driemaal verlengd worden. Brandon Jones eindigde als tweede gevolgd door Noah Gragson.


2021 Start
Berry en Allmendinger voeren het veld aan.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

A.J. Allmendinger continueert zegereeks met overwinning Michigan
Voor A.J. Allmendinger werd het voor de tweede achtereenvolgende week een trip richting Winner's Circle in Michigan. De New Holland 250 op de Michigan International Speedway telde maar liefst drie verlengingen. Voor Allmendinger betekende het zijn derde Xfinity-zege dit seizoen en de derde in zijn carrière. Hij versloeg Brandon Jones met een verschil van slechts 0.163 secs. en bedankte Jones zelfs voor zijn push bij de laatste herstart zodat beiden de wedstrijd onderling konden beslissen.

Een middag vol actie op de Michigan International Speedway waarbij Allmendinger zijn Cup-overwinning op de Indianapolis Motor Speedway met een Xfinity-zege wist te beantwoorden. In de 139 ronden tellende wedstijd reed "A.J." er maar liefst aan de leiding.

A.J. Allmendinger grapte na afloop: "Wauw, ik ben nu wat vermoeider van de zegeceremonies dan van het rijden. Als je vanaf de eerste startrij start dan is de buitenkant het meest geschikt. En je moet ook gewoon op een duwtje hopen. Brandon Jones. Ontzettend bedank. Hij duwt mij telkens. Uit deze droom wil ik eigenlijk niet wakker worden."


2021 Josh Berry Invaller Josh Berry maakte flink veel indruk.

En hoewel het resultaat voor Allmendinger zeker een droom was, was het dit zeker niet voor sommigen van zijn concurrenten. De onderkant van het scorebord las echter niet zoals het normaal zou moeten zijn. De namen van vijfvoudig Xfinity-winnaar (dit seizoen) Austin Cindric, Daniel Hemric, Justin Haley en Myatt Snider prijkten onderaan. Zij waren allen betrokken bij een incident met zeven auto's in de 36e ronde. Evenals Brandon Brown die nog hoop had om zich voor de Playoffs te kwalificeren. Cindric moest de strijd staken nadat hij kort daarvoor het eerste wedstrijdsegment gewonnen had. Alleen Allmendinger's Kaulig-teamgenoot kon zijn weg vervolgen en zou als 17e weten te eindigen.

Austin Cindric: "We raakten bij een crash betrokken van auto's die besloten om buiten te blijven. Ik dacht dat we vandaag over de snelste auto beschikten hoewel ik dit een gewaagde uitspraak vind. Ons team heeft met de Mustang geweldig werk verricht. Ik had graag de rest van de wedstrijd willen vervolgen want ik denk zeker dat we een kans gemaakt hadden."

Ty Gibbs, die dit seizoen een parttime schema afwerkt, maakte een solide run voor een tweede beker maar spinde in de tweede wedstrijdverlenging uit de Top 10. Gibbs: "Ik geloof dat het talent nu opraakt." JR Motorsport-coureur Noah Gragson eindigde als derde gevolgd door Josh Berry(die op de No 1 Chevrolet de geblesseerde Michael Annett verving). Berry reed overigens nog eens 24 ronden aan de leiding. Bubba Wallace eindigde bij zijn Xfinity-optreden als 10e. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan voordat vaststaat welke 12 rijders doorgaan naar de Playoffs.

2021 Spyderman AJ
Ook NASCAR beschikt nu met Allmendinger over haar eigen Spyderman.

Uitslag New Holland 250
1. A.J. Almendinger Chevrolet 139 ronden
2. Brandon Jones Toyota 139 ronden
3. Noah Gragson Chevrolet 139 ronden
4. Josh Berry Chevrolet 139 ronden
5. Harrison Burton Chevrolet 139 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 139 ronden
7. Riley Herbst Ford 139 ronden
8. Brett Moffitt Chevrolet 139 ronden
9. Jade Bufford Chevrolet 139 ronden
10. Bubba Wallace Toyota 139 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet