Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kyle Larson terug op het podium in Watkins Glen. Dubbeloverwinning Hendrick Motorsports

In de slotfase van de wedstrijd op het historische Watkins Glen moest Kyle Larson zijn Chevrolet door de achterblijvers heen navigeren om een jagende Chase Elliott achter zich te houden. In de laatste 23 wedstrijden finishte Larson maar liefst tienmaal als eerste of tweede. Een dubbeloverwinning voor het team van Hendrick Motorsports op de historische roadcourse.

2021 Larson Winnaar
Weer een sterk optreden van Kyle Larson dit seizoen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Kyle Larson terug op het podium in Watkins Glen. Dubbeloverwinning Hendrick Motorsports
Met een voorsprong van ruim 2.340 secs. versloeg Kyle Larson zijn teamgenoot Chase Elliott op Watkins Glen. Het betekende zijn vijfde seizoensoverwinning en de elfde in zijn carrière. Voor het reguliere seizoenskampioenschap beschikt Larson nu over een gelijk aantal punten als Denny Hamlin. Voor de Playoffs zijn er nog slechts drie wedstrijden te gaan.

2021 Martin Truex Jr
Martin Truex Jr. leek ook gedurende lange tijd een eindzege-kandidaat.

Voor het team van Hendrick Motorsports betekende het de achtste overwinning in de laatste elf wedstrijden. Tevens behaalde het duo Larson Elliott voor de vierde maal een dubbeloverwinning waarvan driemaal op de roadcourses.

In de 90 ronden tellende wedstrijd reed Larson de laatste 27 ronden aan de leiding en met nog negen ronden te gaan nam de Hendrick Motorsports-rijder de kop over van Martin Truex Jr. die 34 ronden lang het veld wist aan te voeren. Negen ronden voor het einde moest Truex Jr. zijn positie aan Chase Elliott prijsgeven. Truex Jr. eindigde als derde, gevolgd door zijn JGR teamgenoten Kyle Busch en Denny Hamlin. Hendrick Motorsports-coureur William Byron eindigde als zesde gevolgd door JGR-coureur Christopher Bell met daarachter de beide Stewart-Haas teamgenoten Kevin Harvick en Chase Briscoe. Tyler Reddick rondde de Top 10 af.

2021 Christopher Bell Na een touché met Kyle Larson verloor Christopher Bell duidelijk snelheid en eindigde als zesde.

Kyle Larson: " Terwijl ik de vier achterblijvers naderde kwam Chase al snel dichterbij en telkens als ik in mijn spiegels keek dacht ik dat hij bovenop mijn bumper zou zitten maar ik had voldoende voorsprong waardoor ik mij een foutje kon permitteren. Een ongelofelijke wedstrijd voor het team van Hendrick Motorsports vandaag. Het laat zien hoe goed deze organisatie is. Zonder de mannen en vrouwen in de werkplaats zou dit succes voor alle vier Hendrick Motorsports-coureurs niet mogelijk zijn. Dank aan hun." Wel bood Larson nog zijn excuses aan voor een kleine touché met Christopher Bell.

2021 Busch
Vierde plek voor Kyle Busch in de rood-wit-blauwe Toyota.

Chase Elliott moest met een tweede plek genoegen nemen nadat hij vanaf de laatste startrij aan de wedstrijd moest beginnen. Vanwege een technische onvolkomenheid werd zijn crewchief Alan Gustaffson voor de wedstrijd geschorst. Maar ook de tweevoudige Watkins Glen-winnaar moest zijn Chevrolet in de slotfase door de achterblijvers heen navigeren. Realistisch gezien kostte dit hem gewoon de overwinning.


Chase Elliott: " Om te winnen maakte ik vandaag gewoon teveel fouten maar ik ben supertrots op ons team. Het was een behoorlijke strijd naar voren en ons NAPA-team knokte er gewoon voor. Met nog drie races voor de Playoffs wist Tyler Reddick zijn positie iets in de tussenstand iets te verbeteren. Hij staat als zestiende genoteerd en beschikt over iets meer voorsprong dan zijn RCR teamgenoot Austin Dillon. De beide wedstrijdsegmenten kwam op naam van Joey Logano en Martin Truex Jr.

2021 Kyle Larson winnaar
Sterk seizoen voor Kyle Larson tot nu toe.

Uitslag Go Bowling at the Glen
1. Kyle Larson Chevrolet 90 ronden
2. Chase Elliott Chevrolet 90 ronden
3. Martin Truex Jr. Toyota 90 ronden
4. Kyle Busch Toyota 90 ronden
5. Denny Hamlin Toyota 90 ronden
6. William Byron Chevrolet 90 ronden
7. Christopher Bell Toyota 90 ronden
8. Kevin Harvick Ford 90 ronden
9. Chase Briscoe Ford 90 ronden
10. Tyler Reddick Chevrolet 90 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet