Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup: Király snelste in kwalificatie, debutant Rozema op pole in race 1

20210807-RBN 2067

Het waren gisteren de hoofdrolspelers in de titelstrijd die zich bovenaan het overzicht lieten zien. In de eerste vrije training liet Marcel Dekker de snelste tijd noteren voor kampioenschapsleider Filip Wojtowicz en András Király, die op zijn beurt de beste tijd in de tweede sessie op zijn naam schreef voor routinier Pim van Riet en Wojtowicz. Marcel Dekker had in de tweede sessie problemen met de versnellingsbak die gisteravond is vervangen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


20210807-Z72 9772Ondanks een paar spetters blijft de baan op de vroege zaterdagochtend droog voor de Mazda kwalificatie van 20 minuten. Filip Wojtowicz rijdt de kwalificatie wel, maar is gisteren na de vrije training bestraft vanwege het dragen van niet reglementaire racekleding en moet beide races achteraan starten. Dick van Elk heeft het moeilijk en spint tweemaal, waarbij hij bij zijn laatste escapade de bandenstapels licht schampt.

20210807-RBN 2125

In de beginfase pakt Marcel Dekker de snelste tijd, waarna de Dekker Racing Mazda wordt afgelost door András Király. Ook Dominique Kraan heeft het naar zijn zin en verdringt Dekker van de tweede plaats. Dekker moet zijn laatste rondetijd inleveren na track limits in de eerste Haarbocht waar ook Dominique Kraan het zelfde lot ondergaat. De wedstrijdleiding let goed op het afsnijden van de bochten en pakt een aantal snelle tijden af.

Kees Rozema


Nieuwkomer Kees Rozema gaat steeds sneller rond en verbetert zijn tijden en stijgt naar een verdienstelijke elfde tijd. Király blijft de snelste Mazda op de baan voor Dominique Kraan die nog erg dichtbij komt. Filip Wojtowicz wordt derde, maar moet door zijn straf deze plaats aan Marcel Dekker afstaan. Opvallend is dat Bob van Riet daarachter sneller is dan zijn ervaren oom Pim van Riet.
Teambaas Johan Kraan neemt weer een keer plaats in een wagen en eindigt als zevende. Om 12:00 uur rijden de Mazda's hun eerste race, waarbij de eerste tien van de kwalificatie worden omgedraaid, zodat debutant Kees Rozema vanaf de beste startplaats mag vertrekken.

UITSLAG KWALIFICATIE

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet