Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Yelmer Buurman aan de zijlijn voor 24h Spa, Catsburg nu in HubAuto-Mercedes

210729 Buurman
Yelmer Buurman met Stefan Wendl, hoofd Mercedes-AMG Customer Racing.

Yelmer Buurman neemt dit weekeinde niet deel aan de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Hij testte positief op corona en is derhalve thuis in plaats van op het circuit in de Ardennen, waar hij afgelopen weekeinde deelnam aan de races voor het Brits GT-kampioenschap. "Waarschijnlijk is het daar ergens gebeurd, hoewel ik de hele tijd supervoorzichtig geweest ben", zei Buurman tegen AUTOSPORT.NL. Zijn plek in de Mercedes-AMG GT3 van het Taiwanese team HubAuto wordt ingenomen door een andere Nederlander, Nicky Catsburg, die de auto zal delen met de beide Duitse rijders Maximilian Buhk en Maximilian Götz.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Ik baal er ontzettend van", aldus Buurman, bij wie de teleurstelling duidelijk hoorbaar was. De race in Spa was vooralsnog zijn enige grote internationale wedstrijd voor dit jaar, naast de deelname aan het Brits GT-kampioenschap. In combinatie met de beide Duitse Maximilians behoorde hij zeker tot de kanshebbers voor succes in de Belgische klassieker. Hoe en waar hij besmet is geraakt, kan Buurman niet met zekerheid zeggen. "Afgelopen weekeinde was het in Spa natuurlijk ook een SRO-evenement, inclusief tests en strenge protocollen, en maandag was ik nog in Spa voor de AMG Driving Academy, weer inclusief tests en alles wat erbij hoort, maar wellicht dat ik daar dus toch iets heb opgelopen."

Ernstige klachten heeft Buurman niet, al geeft hij wel toe dat hij vanmorgen wakker werd met wat lichte verkoudheidsverschijnselen. "Ik vind het vooral erg jammer voor het team, maar met Nicky hebben ze een prima vervanger. Ik wens ze veel succes voor het weekeinde en zal het natuurlijk op de voet volgen", aldus Buurman. Nicky Catsburg, in 2015 winnaar van de 24-uursrace van Spa-Francorchamps met de BMW Z4 van Marc VDS, had oorspronkelijk voor de race van dit jaar geen zitje, maar komt nu dus direct in een kansrijke auto terecht. Saillant detail is dat hij vorig jaar samen met zijn toenmalige BMW-teamgenoten Martin Tomczyk en Nick Yelloly na afloop van de 24 Uur van Spa positief op corona werd getest...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet