Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Christopher Bell wint bij comeback in Xfinity New Hampshire

Voor de eerste maal sinds twee jaar maakte JGR-coureur Christopher Bell weer eens een Xfinity-start. De concurrentie was niet echt blij met Bell's comeback. Ze werd simpelweg verpulverd door de Toyota-rijder. Achter Bell eindigden Justin Allgaier en Daniel Hemric resp. als tweede en derde.

2021 Bell Winnaar 1
Christopher Bell, klasse apart bij comeback in de Xfinity-series New Hampshire.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Christoper Bell wint bij comeback in Xfinity New Hampshire
Vanaf een 14e startplek domineerde Christopher Bell volledig. De JGR-Toyota-rijder maakte na twee jaar afwezigheid een onverwachte comeback in de Xfinity-series. Bell vond snel aansluiting aan de kop, schreef beide wedstrijdsegmenten op zijn naam en pakte tevens de overwinning. Voor Bell betekende het een hattrick op New Hampshire. Hij won er voor de derde achtereenvolgende maal. Voor Bell betekende het zijn 17e Xfinity-overwinning en de eerste sinds de seizoensfinale op de Texas Motor Speedway eind 2019.

2021 Allgaier Justin Haley
Justin Allgaier en Justin Haley waren zeker niet "in the same League" als Christopher Bell.

De wedstrijd op New Hampshire stond in principe niet bij Bell op het programma maar hij werd eerder deze week door zijn team opgeroepen om de No 54 Toyota Supra te bemannen. Bell: "Ik had geen Xfinity-wedstrijden op mijn programma. Ik weet ook niet wat de reden was. Ik dacht dat het de bedoeling was dat Ty Gibbs zou rijden maar die reed in de ARCA-series. Maar ik ben wel erg dankbaar voor deze kans."

Achter Bell eindigden Justin Allgaier, Daniel Hemric, Austin Cindric en Harrison Burton. Twee laatst genoemden prolongeren in 2022 naar de Cup. Cindric neemt bij Team Penske de No2 Ford Mustang van Brad Keselowski over, Burton verhuist naar het Penske satellite team van de Wood Brothers.

Met deze onverwachte zege in de Xfinity-series gaf Bell in ieder geval een waarschuwing af dat hij zondag in de Cup ook wel eens een factor voor de eindzege kon zijn. Mocht Bell erin slagen om de Cup-wedstrijd te winnen dan mag hij een levende kreeft in ontvangst nemen. "Ik ben niet gek. Die ga ik niet aanraken. Dat laat ik aan mijn vrouw over. Zij is er dol op."


2021 Bell Allmendinger Ook de ervaren A.J. Allmendinger was geen partij voor Christopher Bell.

In het begin van de wedstrijd ondervond Bell van A.J. Allmendinger in de Kaulig Chevrolet wat tegenstand. Later nam Justin Allgaier die taak een klein beetje over. Bell's teamgenoot Daniel Hemric eindigde als derde.

Daniel Hemric: "Het was een solide dag. We beschikten over een goede Toyota Supra. Niet echt fantastisch maar gewoon goed. De eerste 15 ronden hadden we wat achterstand op de No 54 maar in de laatste 20 ronden vonden we de aansluiting maar we kwamen gewoon rondes te kort." Bell merkte op dat er maar heel weinig "Bell-fans" op de tribunes zaten en overhandigde de finishvlag na afloop aan een jeugdige fan.

2021 Bell Vlag
De finishvlag ging naar de slaapkamer van een jeugdige fan.

Uitslag Ambetter Get Vaccinated 200 New Hampshire
1. Christopher Bell Toyota 200 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
3. Daniel Hemric Toyota 200 ronden
4. Austin Cindric Ford 200 ronden
5. Harrison Burton Toyota 200 ronden
6. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
7. Myatt Snider Chevrolet 200 ronden
8. Josh Berry Chevrolet 200 ronden
9. Brett Moffitt Chevrolet 200 ronden
10. Riley Herbst Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet