Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW M2 CS Racing Cup Benelux

VRM BMW M2 Cup: Lorenzo van Riet/Henry Zumbrink snelste in kwalificatie VRM BMW M2 Cup op Circuit Zolder

BMW M2 Cup Van Riet Zumbrink 1

De equipe Lorenzo van Riet/Henry Zumbrink heeft op Circuit Zolder in de kwalificatie voor de tweede ronde van de VRM BMW M2 Cup de poleposition voor zich opgeëist. De tweede plaats ging naar de equipe Daan Pijl/Tomasz Magdziarz, gevolgd door Dante Rappange/Dick Warmerdam. Kelvin Snoeks legde beslag op de vierde positie terwijl Colin Caresani als leider in de tussenstand van het kampioenschap genoegen moest nemen met positie nummer vijf.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Na de afgelasting van Spa-Francorchamps heeft Circuit Zolder de Belgische primeur van de VRM BMW M2 Cup. In Zandvoort was het bij de openingsronde Colin Caresani die de dienst uitmaakte, gevolgd door de equipes Willem Meijer/Jamie Vandenbalck en Mark van der Aa/Koen Bogaerts. In de vrije traingingen op vrijdag was de snelste tijd op Circuit Zolder in de eerste sessie voor Sebastiaan Bleekemolen/Melvin de Groot, gevolgd door Maxime Oosten en Caresani. In de tweede sessie was het helemaal de jeugd die de dienst uitmaakte met de 17-jarige Oosten op één en zijn leeftijdsgenoot Caresani op twee, gevolgd door Lorenzo van Riet/Henry Zumbrink.

BMW M2 Cup Magdziarz Pijl

Na de vrije trainingen begint voor de VRM BMW M2 Cup op zaterdagochtend met de officiële twintig minuten durende kwalificatie het serieuze werk, de strijd om de polepositions, waarbij de snelste tijd de startvolgorde voor race één bepaalt, en de één na snelste rondetijd de startopstelling voor race twee. De zon breekt steeds meer door op Circuit Zolder als om 10:15 uur alle vijftien BMW M2's meteen de baan op gaan. Na de eerste nog voorzichtige opwarmronden gaan de tijden snel omlaag en is het aan kop een voortdurende wisseling van de wacht. De equipe Daan Pijl/Tomasz Magdziarz duikt al eerste onder de 1:40, gevolgd door Dante Rappange/Dick Warmerdam, maar ook daar kan gezien de tijden uit de vrije training nog flink wat van af. Halverwege de kwalificatie wordt de dans nog altijd geleid door Pijl/Magdziarz en Rappange/Warmerdam met op drie Lorenzo van Riet/Henry Zumbrink en pas op vier en vijf Oosten en Caresani.

BMW M2 Cup Rappange Warmerdam

Met nog een kleine vijf minuten te gaan leidt nog altijd Pijl/Magdziarz, maar heeft de equipe Van Riet/Zumbrink de tweede plaats overgenomen van Rappange/Warmerdam, terwijl Kelvin Snoeks is opgeschoven naar vier en daarmee Caresani en Oosten naar vijf en zes heeft verdrongen.

BMW M2 Cup Van Riet Zumbrink 2

In de slotminuten is er dan plotseling toch nog een wijziging aan kop. Van Riet/Zumbrink verbeteren hun tijd zelfs twee keer en nemen daarmee de eerste plaats over van de inmiddels in de pits staande Pijl/Magdziarz. Rappange/Warmerdam sluiten de kwalificatie af op een keurige derde positie. Snoeks blijft op plek vier terwijl Caresani als leider in de tussenstand tegen de verwachting in zijn positie niet weet te verbeteren en genoegen moet nemen met plek vijf.

BMW M2 Cup Bleekemolen

Een verbetering is er nog wel voor de equipe Bleekemolen/De Groot die doorschuift naar plek zes en daarmee de op vrijdag zo snelle Oosten naar plek zeven verdringt. De equipe Jack van der Ende/Max Veels sluit de kwalificatie af op plek acht nadat de eerstgenoemde in de slotronde nog even een bezoekje aan de grindbak brengt. De op Zandvoort zo snelle equipes Van der Aa/Bogaerts en Meijer/Vandenbalck moeten genoegen nemen met de plaatsen negen en tien. Met de eerste zeven rijders binnen een seconde belooft het later op de dag een mooie eerste wedstrijd te worden.

UITSLAG

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet