Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Solide Top 20 voor Loris Hezemans op Pocono Raceway

Door zijn finish op Pocono Raceway heeft Loris Hezemans opnieuw een belangrijke stap gezet naar zijn NASCAR Cup Series licentie. In een race, die in het eerste gedeelte met name gedomineerd werd door vele neutralisaties, bleef de Nederlander de gehele race uit de problemen finishte uiteindelijk op een prima 27e plaats.


2021 Loris Top 20

Aangeleverd bericht
Fotos: PR

Ook in zijn tweede NASCAR Xfinity Series race van het jaar was finishen het doel van Hezemans en daarnaast ervaring op doen in zijn eerste race op een 2,5 mijl ovaal. De strategie was met name om in het begin de baan te leren kennen. Dit omdat er ook voor deze race geen trainingen en kwalificatie voorafgaand waren. In het begin van de race kampte Hezemans, dit keer uitkomend voor het team van DGM Motorsports met de steun van Reaume Brothers Racing, met onderstuur bij het uitkomen van de bochten. Iets wat verbeterd kon worden door het team gedurende de race tijdens de pitstops. Dit resulteerde zelfs in een 20e positie op een bepaald moment in de race. Op het einde van de race was het nog even tanden bijten vanwege een mogelijk aanlopend wiel tegen het bodywork. Iets wat uiteindelijk loos alarm was en een top 20 finish het prima eindresultaat.

Loris Hezemans
"Ik ben erg blij met de progressie die ik heb geboekt van Phoenix naar Pocono, alles begon al natuurlijker aan te voelen en ik denk dat we over een goede auto voor de kortere runs beschikten waarbij we op een bepaald moment in de race zelfs rond een 20e positie reden. Ik ben DGM, met steun van Reaume Brothers, erg dankbaar voor hun geweldige steun dit weekend en voor het feit dat ze me een auto hebben gegeven die foutloos reed. Nu is mijn aandacht volledig gericht op ronde 3 & 4 van de Nascar Whelen Euro Series op Brands Hatch".

De volgende race voor Hezemans is komend weekend al. In het Engelse Brands Hatch zal hij in actie komen voor ronde 3 en 4 van het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap. Hezemans verdedigd zijn leiding in dit kampioenschap na de winst in beide rondes tijdens het openingsweekend in Valencia.

2021 Loris Race
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet