Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kyle Larson continueert dominantie in Nashville

Kyle Larson zette afgelopen zondagmiddag zijn reeks van superioriteit voort door de Ally 400 op de Nashville Speedway op zijn naam te schrijven. Het betekende na drie runner-up resultaten een hattrick. Sinds 2 mei jl. is de Hendrick Motorsports-coureur in de Cup niet slechter dan tweede geëindigd.

2021 Kyle Larson 1
Een gitaar op Nashville dit hoort erbij voor de winnaar.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Kyle Larson continueert dominantie in Nashville
Kyle Larson was bij de NASCAR comeback in Nashville uiterst dominant. Een hoge performance dat de serie in meer dan tien jaar niet meer gezien heef toen Jimmie Johnson in 2007 vier achtereenvolgende wedstrijden won. Voor Larson was het een hattrick waarin hij met uitzondering van de All Star Race punten voor het kampioenschap wist te verzamelen.

Kyle Larson versloeg Ross Chastain in de No 42 Ganassi Chevrolet met een voorsprong van 4.335 secs. Gedurende de laatste tien ronden beschikte Larson over een voorsprong van meer dan vijf seconden bij dit nieuwe evenement. In totaal wisselde leiding tussen zeven coureurs maar liefst veertienmaal. Alleen Chase Elliott en Kurt Busch reden resp. 13 en 10 ronden aan de leiding.


2021 Larson Busch Elliott Stenhouse Larson met achter zich Kyle Busch, Chase Elliott en Ricky Stenhouse Jr.

Kyle Larson: " Het was een geweldige dag. Ik hoefde ook niet achter iemand aan te rijden en als iemand van mijn teamgenoten vooraan gereden had zou het moeilijk geweest zijn om ze te passeren. De Valvoline Chevolet was erg goed. Vooral in het midden van de bochten en onze pitcrew verrichtte fantastisch werk. Ik hoop dat we dit kunnen continueren."

Op de 1.333 mijls baan van Nashville reed Larson in de 300 ronden tellende wedstrijd er maar liefst 264 aan de leiding. Voor de vierde maal dit seizoen reed Larson meer dan 200 ronden aan de leiding en het was de vijfde keer dat meer dan de helft van de wedstrijd beheerste.

In maar liefst 17 wedstrijden van het 36 races tellende seizoen reed Larson 1426 ronden op kop. In totaal heeft Larson nu 10 overwinningen op zijn CV staan en gedurende zijn hattrick heeft de Hendrick Motorsport-coureur maar liefst 82 procent van het totaal aantal rondes op kop gelegen. Zijn teamgenoot Chase Elliott won het eerste wedstrijdsegment en Larson het tweede. Vanwege vier losse wielmoeren werd Elliott echter achteraf gediskwalificeerd. Dit seizoen won Larson twaalfmaal een wedstrijdsegment. Meer dan wie ook dit seizoen.

2021 Larson Busch Logano Elliott Busch
De Busch-brothers, met Kyle vooraan en Kurt achteraan, met daartussen Elliott en Logano, waren allen niet tegen Larson opgewassen.

Larson's teamgenoot William Byron probeerde Hendrick Motorsports komend van achter op de grid een vijfde achtereenvolgende dubbeloverwinning te bezorgen maar die plannen werden in de laatste tien ronden verstoord toen hij door de Ganassi-Chevrolet van Ross Chastain gepasseerd werd en eindigde als derde. Achter Chastain volgden de SHR Fords van Aric Almirola en Kevin Harvick. Voor Almirola was het zijn beste seizoensresultaat en in de laatste zes wedstrijden behaalde Harvick met een vijfde plek zijn beste resultaat.

2021 William Byron
Zelf Larson's teamgenoot William Byron delfde het onderspit in de slotfase.

Aric Almirola: " Wij hadden een goede auto, maar mijn hemel, voor de Chevrolets hebben we op dit moment gewoon niets in huis. Ze beschikken over zoveel ontzettend veel grip dat het moeilijk wordt om echt met ze te racen. We hebben enorme stappen vooruit gezet om het gat te dichten. Het team heeft ontzettend veel werk verricht om hier in de mix van de Top 5 te kunnen rijden"

Ricky Stenhouse Jr. eindigde als zesde gevolgd door Daniel Suarez, Kurt Busch, Christopher Bell en Joey Logano. Voor Stenhouse Jr. betekende het zijn tweede Top 10 resultaat en voor Suarez zelfs de derde. Denny Hamlin, die in de tussenstand van het kampioenschap nog steeds aan de leiding staat, kwam twee ronden voor het einde voor een "splash and dash" stop naar binnen waardoor een Top 10 resultaat in rook opging. Hamlin werd als 22e geklasseerd.

2021 Nashville
Een prachtige baan de Nashville Speedway waar op 8 augustus a.s. eveneens de Indycars gaan rijden.

Uitslag Ally 400 Nashville
1. Kyle Larson Chevrolet 300 ronden
2. Ross Chastain Chevrolet 300 ronden
3. William Byron Chevrolet 300 ronden
4. Aric Almirola Ford 300 ronden
5. Kevin Harvick Ford 300 ronden
6. Ricky Stenhouse Jr. Chevrolet 300 ronden
7. Daniel Suarez Chevrolet 300 ronden
8. Kurt Busch Chevrolet 300 ronden
9. Christopher Bell Toyota 300 ronden
10. Joey Logano Ford 300 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet