Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

PCCD: Twee uit twee voor Larry ten Voorde

IMG 7968 2
Podium met vlnr Güven, Ten Voorde en Van Buren

Larry ten Voorde heeft ook de tweede race van de Porsche Carrera Cup Deutschland in Monza op zijn naam geschreven. Hij startte vanaf de pole-position, reed een tijdlang achter Güven, maar wist in de slotfase de leiding te heroveren en reed zo zijn vierde overwinning van het seizoen naar huis. Achter Güven eindigde Rudy van Buren als derde en behaalde daarmee zijn beste resultaat van het seizoen. Morris Schuring werd opnieuw beste 'rookie'.

Tekst: René de Boer (vanuit Monza, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer, PR

Donkere wolken pakten zich samen boven Monza toen de rijders hun posities innamen, maar het was nog wel droog voor de start van de tweede race. De Deen Bastian Buus vertrok al ruim voordat het licht uitdoofde en kreeg uiteraard een drive-through. Güven pakte in de eerste bocht aan de binnenkant de leiding, Ten Voorde sloot als tweede aan. In de tweede ronde kwam de safety-car de baan op nadat Sascha Kalbach gecrasht was. Ook voor twee GP Elite-rijders was de race voortijdig ten einde: Lucas Groeneveld parkeerde na elf ronden zijn auto in de pits vanwege een probleem met de stuurbekrachtiging en ook Daan van Kuijk viel voortijdig uit vanwege een 'flat spot'. Na zo'n twaalf ronden begon het te regenen en nadat er meerdere rijders van de baan geraakt waren, kwam opnieuw de safety-car in actie. Daarvoor al had Larry ten Voorde de leiding van Güven overgenomen en zo kon hij vervolgens zijn tweede zege van het weekeinde naar huis rijden.

"Güven had een wereldstart, ik moet hem echt eens vragen hoe hij dat doet", zei Ten Voorde na afloop. "We kwamen wel even tegen elkaar aan in de eerste bocht, maar allemaal fair. Ik verloor nog even een plek aan Köhler, maar die had ik snel weer te pakken. Ik kwam dichter en dichter bij Güven en kon hem twee ronden voor het eind met een mooie actie in de laatste bocht inhalen. Hier winnen is mega, dubbel gewonnen, en ook nog eens de 350e race van de Duitse Carrera Cup, dus extra bijzonder." Achter Güven eindigde Rudy van Buren als derde, zijn beste resultaat tot nu toe. "Het kwam meer en meer naar me toe, zeker in de regen", gaf hij naderhand te kennen. "Ik had wel een enorme 'flat spot', maar voor de rest ging het prima, een heel goed gevoel!"

Max van Splunteren sloot de race als zesde af, een plaats voor Morris Schuring, die daarmee opnieuw de beste 'rookie' was. Loek Hartog eindigde op de elfde plaats, Jesse van Kuijk werd 16e. De volgende races van de Duitse cup vinden op Zandvoort plaats, waar Larry ten Voorde als leider in de tussenstand aan het weekeinde begint.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet