Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kyle Larson wint All Star Race Texas Motor Speedway

Kyle Larson is de laatste weken goed in vorm. De Henrick Motorsports-coureur behaalde in drie achtereenvolgende weken een hattrick door nu ook de All Star Race op de Texas Motor Speedway te winnen en verdiende daarmee de hoofdprijs van maar liefst één miljoen dollar.

2021 Kyle Larson 1
Kyle Larson is weer helemaal terug. Hij won de hoofdprijs in Texas.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Kyle Larson wint All Star Race Texas Motor Speedway
Het kan snel gaan. Na een uitlating op Esports vorig jaar was Kyle Larson vorig jaar nog een verguisd man. Ruim één jaar later is de Hendrick Motorsports-coureur weer een gevierd mens. Drie achtereenvolgende overwinningen hebben het verleden snel doen vergeten. Zeker nadat hij zondagavond de NASCAR All Star-wedstrijd op de Texas Motor Speedway op zijn naam wist te schrijven.Met nog acht ronden te gaan reden Brad Keselowski en de Hendrick Motorsports-coureurs Larson en Elliott drie breed naast elkaar. Met een gedurfde manoeuvre wist Larson zich los te werken terwijl de Penske-Ford van Brad Keselowski aan zijn bumper bleef kleven maar dier slaagde er niet meer in om de Hendrick Motorsports Chevrolet te passeren.

2021 Start Weer een start voor redelijk volle tribunes.

Het was een uitermate spannende afsluiting van een nieuw wedstrijdformaat dat uit zes segmenten bestond. Eerder won Larson in 2019 de All Star Race op de Charlotte Motor Speedway. In de NASCAR-geschiedenis behoort Larson tot één van de acht coureurs die deze wedstrijd meermaals wist te winnen.

Een glimlachende Kyle Larson: "Het was behoorlijk wild. Veel grip op deze baan zorgt ervoor dat je kunt passeren. Vanuit mijn zitje was het een geweldige wedstrijd. De laatste herstart werkte precies zoals ik nodig had. Ik wilde niet dat Chase Elliott een goede run van langs achter zou krijgen. Gelukkig kwam de No12 van Blaney aan de binnenkant naast hem. Daardoor duwde ik hem gewoon naar beneden. Waarschijnlijk dacht hij dat ik hem gewoon zou volgen maar ik had zoiets van er is genoeg grip voor de volgende bocht. Het was een beetje glad maar ik behield de controle en slaagde erin om hem achter mij te houden. Ik kan het gewoon niet geloven."

2021 Texaans Longhorn
Zelfs de Texaanse Longhorn was weer welkom...

Uiteindelijk wist Kyle Larson Brad Keselowski met een voorsprong van slechts 0.206 secs. te verslaan. Chase Elliott werd derde gevolgd door Penske teamgenoten Joey Logano en Ryan Blaney. De twee andere Hendrick Motorsports-Chevrolets, die door Alex Bowman en William Byron bestuurd werden, kwamen resp. als zesde en zevende over de eindstreep. Byron reed zelfs 30 ronden aan de leiding.

2021 Buescher Reddick
Buescher en Reddick vertrokken vanaf de eerste startrij.

Het nieuwe All Star Formaat bestond uit drie delen waaronder zelfs een pitstop-competitie. Daarmee verdiende de crew van Chase Elliott maar liefst U$ 100.000. De slotrun van 10 ronden was bijzonder wild. Exact wat men van de All Star Run mag verwachten. Blaney maakte bij de herstart een geweldige run naar voren. Keselowski reed eveneens kortstondig aan de leiding. In totaal reed Larson in de 100 ronden tellende wedstrijd 17 ronden aan de leiding waarvan de laatste acht.

2021 Pitstop comp
Chase Elliott bezorgde zijn crew een leuke bonus.

Brad Keselowski: " Het voelt als een prestatie aan om achter de Hendrick Motorsports-auto's tweede te worden. Die auto's zijn gewoon bloedsnel. Komend uit Turn 4 had ik hem nog achter mij maar hij ging me gewoon voorbij alsof ik stilstond. We beschikten gewoon niet over genoeg snelheid maar we wisten er het beste van te maken. En daar ben ik trots op."

Ross Chastain, Tyler Reddick en Aric Almirola wisten zich tijdens een 50 ronden tellende kwalificatiewedstrijd, die aan de All Star Race voorafging, te kwalificeren. Dankzij stemmen van de fans kon Matt Di Benedetto eveneens aan de wedstrijd deelnemen. Hij eindigde als 17e.Aan de All Star Race mogen maar 21 rijders deelnemen. Ze worden geselecteerd op kampioenschappen en overwinningen terwijl enkele rijders zich mogen kwalificeren.

2021 Larson doughnut
Kyle Larson is in topvorm en zou zich voor de rest van het seizoen weleens als titelkandidaat kunnen ontplooien.


Uitslag All Star Race Texas
1. Kyle Larson Chevrolet 100 ronden
2. Brad Keselowski Ford 100 ronden
3. Chase Elliott Chevrolet 100 ronden
4. Joey Logano Ford 100 ronden
5. Ryan Blaney Ford 100 ronden
6. Alex Bowman Chevrolet 100 ronden
7. William Byron Chevrolet 100 ronden
8. Aric Almirola Ford 100 ronden
9. Kyle Busch Toyota 100 ronden
10. Kurt Busch Chevrolet 100 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet