Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Dubbeloverwinning voor Kaulig Racing op Mid Ohio. A.J. Allmendinger wint

In een veelbewogen wedstrijd ging A.J. Almendinger in de B&B Transport 170 op de Mid Ohio Sports Car Course als eerste over de eindstreep. Zijn teamgenoot Jeb Burton eindigde als tweede. Een mooi succes voor Kaulig Racing.


2021 Start wedstrijd
Start op de Mid Ohio Sports Car Course van een leuke wedstrijd.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Dubbeloverwinning voor Kaulig Racing op Mid Ohio. A.J. Allmendinger wint
Eerder dit seizoen won A.J. Allmendinger op Las Vegas en racete voor zijn overwinning vandaag slechts driemaal op de Ohio Sports Car Course. De beide wedstrijdsegmenten kwamen op naam van A.J. Allmendinger en Justin Haley. Voor het standalone event vandaag mochten de deelnemers slechts 50 secs. bij een pitstop stilstaan. Aan het einde van het tweede segment ging Allmendinger's team in de fout en liet hem te vroeg op de baan terugkeren. A.J. werd hiervoor bestraft en naar de staart van het veld terugverwezen. Met nog ruim 20 ronden te gaan beschikte Austin Cindric over een voorsprong van meer dan tien seconden terwijl Allmendinger zich vanuit 19e positie weer naar voren wist te worstelen.

2021 AJ Allmendinger Na eerdere avonturen in Champcar en de NASCAR MEN's Cup is  de kans groot dat A.J. Allmendinger weer naar het grote werk terugkeert. Kaulig Racing stapt volgend jaar over naar de Cup en A.J. "Dinger" Almendinger zit dichtbij een deal.

Met nog amper tien ronden te gaan bevond Allmendinger zich in derde positie achter Austin Cindric en Ty Gibbs. Zonder een neutralisatie zou A.J. geen schijn van kans hebben. En de gewenste onderbreking kwam zeven ronden voor het einde toen Jeb Burton zeven ronden voor het einde in de grindbak stond. Daarbij werd de voorsprong van Cindric geëlimineerd en het verhoogde Allmendinger's kansen.

A.J. Allmendinger: "Zonder een neutralisatie had ik geen schijn van kans. Zeker omdat Cindric te ver voor mij lag. Ik zou alleen maar tweede worden. Bij de herstart nam ik het besluit om te winnen of te crashen." Met nog vier ronden te gaan besloot Cindric aan de buitenzijde te starten Gibbs aan de binnenzijde. Een prachtige move van Allmendinger betekende dat Cindric met een aantal auto's contact maakte en in Turn 2 op het gras spinde.

2021 Herbst Labbe
Riley Herbst en Alex Labbe in gevecht.

De herstart werd eveneens door een crash gekenmerkt en het betekende dat de wedstrijd met Gibbs en Haley achter Allmendinger, iets verlengd moest worden. Bij de laatste herstart wist "Dinger' (bijnaam Allmendinger) zijn positie te behouden. Haley, die bij een vorige herstart al veel schade aan de neus van zijn auto had opgelopen, moest Ty Gibbs laten gaan terwijl Allmendinger richting zege reed."

Voor teameigenaar Matt Kaulig was het een prachtige overwinning omdat zijn bedrijf Leaffilter eveneens in Ohio gevestigd is. Matt Kaulig: "Wij gaan er geen doekjes om winden, dit is voor ons een grote wedstrijd. Tegenover start/finish hadden wij zo'n 450 gasten in de hospitality. Het was gaaf om dit te kunnen vieren en A.J. de burnouts te zien doen." Met Justin Haley op P2 werd het voor Kaulig Racing op thuisgrond een prachtige dubbeloverwinning. Met een vijfde plek behaalde sportscar-racer Andy Lally overigens zijn beste NASCAR Xfinity-resultaat.

2021 Allmendinger
Mooi succes voor Allmendinger die altijd sterk op de Road Courses is.

B&L Transport 170 Mid Ohio Sports Car Course
1. A.J. Allmendinger Chevrolet 78 ronden
2.Justin Haley Chevrolet 78 ronden
3. Ty Gibbs Toyota 78 ronden
4. Brandon Jones Toyota 78 ronden
5. Andy Lally Chevrolet 78 ronden
6. Michael Annett Chevrolet 78 ronden
7. Brandon Brouwn Chevrolet 78 ronden
8. Michael Annett Chevrolet 78 ronden
9. Ryan Sieg Ford 78 ronden
10. Josh Williams Chevrolet 78 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet