Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Simona de Silvestro en Will Power gekwalificeerd op Bump Day

Zenuwslopende momenten bij de laatste startrij shoot-out. De Zwitserse Simona de Silvestro wist zich als laatste en 33e te kwalificeren nadat Charlie Kimball en RC Enerson er niet in slaagden om zich te kwalifceren.

2021 Simona
Simona de Silvestro heeft zich als 33e en laatste voor de 105e editie van de Indy 500 gekwalificeerd. Het was met de hakken over de sloot.

Tekst: Willem J.Staat
Foto's:  Indycar

Simona de Silvestro en Will Power gekwalificeerd op Bump Day
Als eerste ging Sage Karam uit en liet een gemiddelde van 229.156 mph noteren. Vervolgens was Penske-coureur Will Power aan de buurt maar die raakte muur en was met 228.976 mph duidelijk langzamer dan Karam. Met 228.353 mph slaagde ook Simona de Silvestro ook niet in staat om deze tijd te verbeteren. Vervolgens waren Charlie Kimball  (A.J. Foyt Racing)  en RC Enerson aan de beurt. Maar die waren beiden met resp.227.811 mph en 227.298 mph nog trager.

2021 Will Power2
Zenuwslopende momennten voor Will Power in de cockpit.

In de eerste run hadden Karam (Dreyer&Reinbold),  Power (Penske) en de Silvestro (Paretta Racing) zich voorlopig gekwalificeerd. Vanwege niet toegestane werkzaamheden aan de auto van RC Enerson werd diens tijd geannuleerd. Simona de Silvestro die zich voorlopig als 33e gekwalificeerd had: " Het is bizar dat je 33e bent en moet wachten" En ondanks haar 33e en laatste tijd was Simona niet ontevreden over haar auto. Teameigenaresse Beth Paretta: "Dit is nog maar het begin." Will Power verklaarde achteraf dat het zenuwslopend was om zo lang in de auto te moeten wachten.

2021 RC Enerson RC Enerson leek nooit een serieuze kandidaat voor de 105e editie van de Indy 500.

RC Enerson ging het vervolgens voor een tweede maal proberen maar de rookie/debutant bleef met 227.298 te langzaam. De tijd van Charlie Kimball werd eveneens geannuleerd en moest het eveneens opnieuw proberen. Terwijl Karam, Power en De Silvestro in de pitlane geduldig aan het wachten waren ging Kimball voor de allerlaatste maal de Speedway op. Met een tijd van 227.584 mph. slaagde Kimball er niet in om zich te kwalificeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet