Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR Whelen: Sebastiaan Bleekemolen opent sterk met P3 in EuroNASCAR Pro Michael Bleekemolen derde bij de legends

Team Bleekemolen kan terugkijken op een geslaagde tweede dag van de NASCAR Whelen Euro Series in Valencia. Op zaterdag was er nog een tegenvaller met een afgebroken ophanging en een lekke stuurbekrachtigingspomp, maar een dag later sloegen Sebastiaan en Michael Bleekemolen sterk terug. Sebastiaan vocht zich op het Circuit Ricardo Tormo naar de derde positie in de sterk bezette EuroNASCAR Pro-klasse en Michael was de derde legend in de EuroNASCAR 2-klasse.

2021 Bleekemolen Podium
Sterk optreden van Sebastiaan Bleekemolen op het Circuit van Ricardo Tormo


Aangeleverd bericht

Foto's PR

Sebastiaan Bleekemolen opent sterk met P3 in EuroNASCAR Pro. Michael Bleekemolen derde bij de Legends

En dus konden vader en zoon terugkijken op een geslaagd eerste weekend in de klasse waarin ze in 2019 hun debuut maakten. Sebastiaan Bleekemolen: "Dit was echt een heel mooi weekend. Vanaf het begin zat de snelheid er goed in. Ik moet nog wel wennen aan de nieuwe banden en de grip. De meeste andere coureurs hebben er vorig jaar al mee gereden, wij hebben slechts één dag getest. De voorbereiding had zeker beter gekund, maar de kwalificatie ging voorspoedig met een achtste tijd. Ik zei de avond van te voren nog dat ik tevreden zou zijn met een tijd in de top 8 en dat gebeurde ook."

Op zaterdag reden de EuroNASCAR Pro en EuroNASCAR 2 de eerste race. Sebastiaan startte vanaf P8. "Eigenlijk had ik een prima race. Ik kon goed meekomen en was sneller dan de rijders voor me. Het ging goed totdat de ophanging afbrak en die stootte de stuurbekrachtigingspomp lek. Daardoor moest ik de strijd staken. We hebben er een nieuwe pomp opgezet voor de race van mijn vader, maar die pomp bleek later kapot te zijn. Daardoor heeft hij de eerste race niet kunnen starten."

2021 Start Start van een schitterend EuroNascar-weekend. Sebastiaan Bleekemolen met de wit blauwe auto had een perfecte start.

Op zondag mocht Michael het spits afbijten voor Team Bleekemolen. "Hij moest achteraan beginnen en had een goede race", zo vertelt Sebastiaan. "Een tweede plaats bij de legends had zeker gekund, maar hij spinde bij een contact. Dat wierp hem terug, maar uiteindelijk is hij nog derde legend geworden. Het was een hele leuke race met prima rondetijden. Hij is goed op weg in het legend-klassement." Michael: "Ik vermaak me prima in deze spectaculaire klasse. Heerlijk, zo veel power en echt old school racen. Het is een prachtige competitie en ik vind het onbegrijpelijk dat er niet meer Nederlandse rijders in deze serie zijn."

In de tweede race in de Pro-klasse startte Sebastiaan vanaf de zesde plaats. "Ik had een prima start en door steady inhaalacties klom ik een paar plaatsen. Ik lag lang vierde en die jongen voor me maakte maar geen foutje. Uiteindelijk ging hij toch een keer wat langzamer door de chicane. Op het rechte stuk verdedigde hij, maar ik kon de ideale lijn blijven rijden en hem bij de eerste bocht uitremmen. Een goed opgezette actie die resulteerde in P3. Hier ben ik super blij mee. De rondetijden zaten ook dicht in de buurt van racewinnaar Loris Hezemans."

Een derde plaats bij de start van het seizoen stemt Sebastiaan meer dan tevreden. "De auto is perfect, het team is goed georganiseerd en dit belooft wat voor de rest van het seizoen. Ik heb nu veel vertrouwen in de auto en dat betaalt zich al meteen terug. De problemen die we twee jaar geleden hadden, hebben we allemaal geëlimineerd. We hebben een dag samen getest met Hendriks Motorsport en ook tijdens de bandentest hebben we veel van hen geleerd. Twee jaar geleden was de klasse en de auto helemaal nieuw voor ons. Nu hebben de meer ervaring, een goede auto en dan kun je meedoen voor het podium. We hebben echt een fantastisch en leuk weekend gehad."

2021 69 in actie
Een mooi begin voor Team Bleekemolen in Valencia.

Het tweede weekend van de EuroNASCAR zou in het Tsjechische Most plaatsvinden, maar dat evenement is vanwege de coronarestricties onzeker. De race daarna is in juni op het circuit van Brands Hatch.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet