Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Viervoudige Hendrick Motorsports zege in Dover. Betere pitstop bezorgt Alex Bowman de zege

Van het Hendrick Motorsports team mocht Kyle Larson misschien over de snelste auto beschikken maar de zege ging naar zijn teamgenoot Alex Bowman. In de 400 ronden tellende wedstrijd nam Bowman 97 ronden voor het einde definitief de leiding. Ook na twee herstarts wist hij het veld achter zich te houden.

Boodschap
Er mochten in Dover voor het eerst weer 20.000 fans toegelaten worden. Een historisch moment. Deze jongedame was er in ieder geval blij mee.


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Viervoudige Hendrick Motorsports zege in Dover. Betere pitstop bezorgt Alex Bowman de zege
Op de éénmijls oval van Dover werd het een historische dag voor het team van Rick Hendrick. In de NASCAR-geschiedenis zijn er eerder nog maar twee teams geweest die een viervoudige zege wisten te behalen. De eerste maal was dit op 30 december 1956 op North Wilkesboro toen het team van Peter de Paolo met vier auto's als eerste over de streep ging. De tweede maal gebeurde dit op 20 november 2005 tijdens de finale op Miami Homestead toen het team van Jack Roush dit presteerde. Gisteren ook het team van Hendrick Motorsports aan de lijst toegevoegd worden.

2021 Larson 1
Op de baan was het business as usual met Kyle Larson op kop.

In de 303 ronden tellende wedstrijd lag Kyle Larson er ruim 263 op kop en schreef tevens beide wedstrijdsegmenten op zijn naam. Larson was zo dominant dat hij op een gegeven moment over een voorsprong van meer dan acht seconden op de "Monster Mile" beschikte.

Maar de crew van Alex Bowman zorgde in dit jaar tot de snelste pitstop van het jaar wat hem aan het slot van de wedstrijd vóór Kyle Larson aan de leiding bracht. Bij de herstart wist Bowman Larson achter zich te houden en reed met een comfortabele voorsprong de overwinning tegemoet.

2021 Hendrick Motorsports show
Het team van Hendrick Motorsports was super dominant en schreef historie.

Alex Bowman bedankte direct na de zege zijn crew: "Jongens jullie wonnen de wedstrijd. Ik niet. Ben trots op jullie." Dit seizoen nam Bowman het iconische startnummer 48 van Jimmie Johnson over en won vorige maand nog op Richmond toen hij de laatste tien ronden daar op kop reed. In de Cup behoort het team van Rick Hendrick vrijwel elke zondag tot de kanshebbers. In totaal reden Bowman, Larson en Byron 381 ronden op kop in een wedstrijd die er 400 telde.

Teameigenaar Rick Hendrick: " Ik kan jullie vertellen dat ik nog nooit zo nerveus geweest ben. Een fantastische dag voor onze organisatie. Felicitaties aan Alex. Een teken dat het team goed spul op de baan brengt. 1,2,3,4. Ik denk dat dit pas morgen bij mij inzinkt. De eerste en het was een fantastische dag voor ons."

2021 Mosnter Mile Op de Monster Mile mocht het monster met mondkapje ook niet ontbreken. Zelfs hij is besmettelijk. Met het autosportvirus dan.

Het was niet alleen de dag van Alex Bowman maar de 23-jarige William Byron bevestigde eveneens zijn talent door voor de 11e achtereenvolgende maal een top 10 finish te behalen. Achter Byron eindigde Joey Logano(Team Penske) als vijfde gevolgd door Kevin Harvick(Stewart Haas) en Denny Hamlin(JGR Racing). Met een achtste plek behaalde Tyler Reddick zijn zesde Top 10 resultaat dit seizoen. Voor het nieuwe TrackHouse team eindigde Daniel Suarez als negende terwijl Cole Custer(Stewart Haas) met een 10e plek zijn tweede top 10 resultaat dit seizoen scoorde. In de tussenstand van het kampioenschap schuift William Byron op naar de tweede plek achter Denny Hamlin. Drievoudig winnaar Martin Truex Jr. volgt op de derde plek.

De wedstrijd op Dover bewees dat het team van Hendrick Motorsports in dertien wedstrijden tweemaal over twee rijders in de Top 10 beschikte. Alex Bowman: "We wonnen op Richmond maar daarna hadden we een paar ruwe weken achter de kiezen. Van de week vertelde ik de jongens nog dat we nog steeds hetzelfde team als daar zijn. Dit is weer een goede plek voor ons. Voor sponsor Ally ben ik meer dan enthousiast. Het voelt goed om de No 48 hier naar Victory Lane te brengen."

2921 Bowman
Alex Bowman won dankzij zijn crew en versloeg teamgenoot Kyle Larson.

Uitslag 52e Drydene 400 Dover
1. Alex Bowman Chevrolet 400 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 400 ronden
3. Chase Elliott Chevrolet 400 ronden
4. William Byron Chevrolet 400 ronden
5. Joey Logano Ford 400 ronden
6. Kevin Harvick Chevrolet 400 ronden
7. Denny Hamlin Toyota 400 ronden
8. Tyler Reddick Chevrolet 400 ronden
9. Daniel Suarez Chevrolet 400 ronden
10. Cole Custer Ford 400 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet