Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Start/Finish zege voor Laurin Heinrich op Oschersleben. Ten Voorde derde in R4

Na negen podiumresultaten was Laurin Heinrich erop gebrand om op Motopark Oschersleben als eerste over de streep te gaan. De 19-jarige Porsche-rijder leidde de wedstrijd van start tot finish. Ayhancan Güven eindigde als tweede gevolgd door Larry ten Voorde die overigens de tussenstand van het kampioenschap leidt.


2021 Start R2 Start van R2 op Oschersleben.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

Start/Finish-zege voor Laurin Heinrich op Oschersleben. Ten Voorde derde in R4

Polesitter Laurin Heinrich had een uitstekende start maar de safetycar moest al in de eerste ronde uitrukken vanwege een aanrijding aan de staart van het veld. Bij de herstart lag Ayhancan Güven op de loer maar Huber-coureur Heinrich wist het hoofd koel te houden en reed weg van de rest van het veld. Na 17 ronden viel het zwart-wit geblokt en Heinrich mocht in zijn zevende wedstrijd de allereerste overwinning op zijn CV bijschrijven. Ayhancan Güven eindigde op 0.8 secs. achterstand achter de rijder uit de Porsche Talent Pool die tevens een begenadigd SIM racer is. Met een derde plek verdedigde Larry ten Voorde P1 in de tussenstand van het kampioenschap. Ten Voorde: "In de eerste ronde viel ik naar P6 terug. Het was in het middenveld behoorlijk zwaar."

Christopher Zöchling en Leon Köhler vochten een fel duel om de vierde plek uit. Tot aan de tiende ronde bleef Zöchling zich sterk verdedigen maar Köhler profiteerde van een gat en nam hij de vierde plek over. Achter Zöchling eindigde Max van Splunteren(TeamGP Elite) als zesde gevolgd door Morris Schuring als beste rookie(Team GP Elite). Achter Schuring kwamen Julian Hanses(D/HRT Performance), Rudy van Buren(NL/CarTech Motorsport by Nigrin) en Jukka Honkavuori(SF/MRS-GT Racing) resp. 8e, 9e en 10e over de eindmeet.

2021 Heinrich winnaar
Laurin Heinrich won vele SIM-wedstrijden maar nu eindelijk een keer in real life.

De 17-jarige rookie Bastian Buus(DK/Allied Racing) reed vanaf een 27e plek een opmerkelijke inhaalwedstrijd en wist als elfde te eindigen. De Luxemburger Carlos Rivas behaalde in het ProAm klassement zijn vierde zege. Hij versloeg Jan Erik Slooten(D/Phoenix Racing) en Bashar Mardini(UAE/Van Berghe Huber Racing)

Hurui Issak, Project Manager van de Duitse Porsche Carrera Cup: " De laatste wedstrijden waren enorm opwindend met faire gevechten. Na vier wedstrijden is Lauren Heinrich de derde coureur die in vier wedstrijden zijn allereerste overwinning wist te behalen. Dit onderstreept hoe sterk de competitief onze serie is."

2021 Podium R2
Vlnr. Güven, Heinrich en Ten Voorde. Larry deed goede zaken in Oschersleben.

Result race 4, Porsche Carrera Cup Duitsland
1. Laurin Heinrich (D/Van Berghe Huber Racing)
2. Ayhancan Güven (Turk/ Phoenix Racing)
3. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
4. Leon Köhler (D /Nebulus Racing by Huber)
5. Christopher Zöchling (A/Fach Auto Tech)
6. Max van Splunteren (NL/GP Elite)
7. Morris Schuring (NL /Team GP Elite)
8. Julian Hanses (D /HRT Performance)
9. Rudy van Buren (NL /CarTech Motorsport by Nigrin)
10. Jukka Honkavuori (SF/MRS GT-Racing

Tussenstand kampioenschap
1. Larry ten Voorde (NL /Team GP Elite), 86 pnt
2. Laurin Heinrich (D /Van Berghe Huber Racing), 81 pnt
3. Ayhancan Güven (Turk/Phoenix Racing), 58 pnt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet