Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR Whelen: Dubbelzege voor Loris Hezemans in Valencia. Sebastiaan Bleekemolen continueert stijgende lijn.

Wat een succes voor de Nederlanders dit weekend op diverse autosportfronten. Het team van Hendriks Motorsport schreef geschiedenis door viermaal binnen één weekend dezelfde auto als winnaar in Parc Fermé af te leveren! Loris Hezemans behaalde in de EuroNascar Pro-wedstrijden twee zeges evenals zijn Tsjechise collega Martin Doubek in dezelfde bolide. Sebastiaan Bleekemolen continueerde in de tweede wedstrijd zijn stijgende vorm door zijn eerste podium te behalen.


2021 Loris 1
Dubbelsucces voor Loris Hezemans op Circuit Ricaro Tormo.


Tekst Willem J. Staat
Foto's EURONASCAR Whelen


Dubbelzege voor Loris Hezemans in Valencia. Sebastiaan Bleekemolen continueert stijgende lijn
Een perfect weekend voor het team van Hendriks Motorsport door in de geschiedenis van de NWES viermaal dezelfde auto als winnaar in Parc Fermé af te leveren. De 23-jarige Loris Hezemans was in beide EuroNascar Pro-wedstrijden een klasse apart en wist beide wedstrijden op zijn naam te schrijven. Op de eeuwige EuroNascar Pro ranglijst is de Nederlander nog maar één plek van onze zuiderbuur Anthony Kampen verwijderd die 10 overwinningen op zijn CV heeft staan. Die staat op de eeuwige ranglijst als negende genoteerd. Hezemans begon het EuroNASCAR-seizoen met een klinkende overwinning maar moest in de eerste vijf ronden van de eerste wedstrijd de kop aan de Israëliër Alon Day(Caal Motorsports) afstaan. Die had vanwege de crisissituatie in het Midden Oosten het circuit Ricardo Torma in Valencia via allerlei omwegen en te laat weten te bereiken waardoor hij nog een extra trainingssessie kreeg toegewezen om aan de wedstrijden te kunnen deelnemen.

In de eerste vijf ronden zagen we een fraai duel tussen Day, Hezemans en Ercoli totdat Loris de kop greep en direct afstand begon te nemen. Omdat de beide Caal Racing(Camaro)-teamgenoten met elkaar in fel gevecht verwikkeld waren kon Loris duidelijk afstand nemen van zijn achtervolgers. Uiteindelijk wist Gianmarco Ercoli zijn Israëlische teamgenoot in de dertiende ronde te passeren. Omdat de beide CAAL-racers zo vaak tegen de Track Limits zondigden werden ze door de wedstrijdleiding naar de vijfde en zesde plek teruggezet.


2021  Start Start in Valencia van een prachtige autosportcompetitie.

DF1 Racing-coureur Nicolo Rocca profiteerde en eindigde als tweede. Oud-kampioen Day werd naar de zesde plek teruggezet. De Fransman Thomas Ferrando(Academy Motorsport/Alex Caffi) eindigde als vierde en bovendien als tweede in de Junior selectie achter Ercoli. Achter Alon Day werd Vittorio Ghirelli(Hendriks Motorsport) als zesde geklasseerd gevolgd door Jacques Villeneuve(Academy Motorsport/Alex Caffi) en Lucas Lassere(Speedhouse Chevrolet Camaro). Lassere de eerste kampioen uit de Racecarseries(de voorloper van de EuroNascar) kreeg vanwege het overschrijden van de track limits eveneens een tijdstraf aan zijn broek. Met een achtste plek bleef de schade voor de Fransman beperkt. De Belg Marc Goossens eindigde voor zijn nieuwe DF Team als negende in de Chevrolet Camaro. De Italiaanse toerwagenexpert Luigi Ferrara(Shadow Car) versloeg Frederic Gabillon(RDV Competition EuroNASCAR FJ) in de strijd om de tiende plek.2021 Podium Loris
Twee podiums voor Loris en vier voor Hendriks Motorsport.

Race 2
In de tweede wedstrijd nam Loris direct de leiding maar het kwam al direct in de eerste ronde tot een heftige confrontatie met Alon Day die trachtte Loris buitenom in te halen. De Israëliër verloor op de curbstones de controle en viel naar de staart van het veld terug en werd als 19e geklasseerd. Daardoor kon Loris gemakkelijk afstand nemen en kon dit weekend een tweede zege op zijn CV bij laten schrijven. Gianmarco Ercoli(CAAL Racing Chevrolet) eindigde op 1,839 secs. achterstand als tweede en staat in het Junior Trophy klassement tevens als eerste genoteerd. Sebastiaan Bleekemolen reed een indrukwekkende wedstrijd met de Team Bleekemolen Mustang.

Gedurende vrijwel de gehele wedstrijd was Sebastiaan in een fel duel met de Hendriks Ford Mustang van Vittorio Ghirelli verwikkeld. Een eerste voor het Challenger Trophy klassement(amateurs) was voor hem niet voldoende. De Nederlander ging gewoon voor zijn eerste podiumklassering en behaalde na problemen met de stuurbekrachtiging op zaterdag een uitstekende derde plek. Ondanks een moeilijk seizoen in 2019 bevestigde deze wedstrijd de stijgende lijn van de Nederlander. Achter Ghirelli volgden Nicolo Rocca(DF1 Racing), Lucas Lassere(Speedhouse Camaro). Thomas Ferrando eindigde als zevende en was tevens de snelste man in de Junior Trophy. Met een tiende plek behaalde oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve zijn tweede Top 10 resultaat dit weekend.

2021 Loris 2
Vier podiums voor Hendriks Motorsports me dezelfde auto.

Loris Hezemans na de eerste wedstrijd: " Het was een bijzonder en uitdagende wedstrijd. Ik dacht dat ik een goede start had maar Alon pushte echt vanaf de tweede plek. Met beiden was het vooraan een geweldige strijd. Zeker met Gianmarco die ongelofelijk snel was. Geweldig om weer in Victory Lane terug te zijn en het seizoen met Hendriks Motorsport goed te beginnen" Het commentaar na de wedstrijd op zondag: "Wij zijn hier begonnen waar we vorig jaar geëindigd zijn. Met dit resultaat ben ik echt blij. We gaan nu gewoon door met de volgende race. Telkens als ik in de auto stap wil ik winnen en ik denk dat we er echt goed bij zitten. Maar afwachten hoe dat het seizoen zich zal ontwikkelen. Elke baan is anders maar we zitten er zeker bij."

2021 Doubek
Tweemaal podium voor Martin Doubek, eveneens Hendriks Motorsport.

EuroNASCAR 2
In de EuroNASCAR 2 was de Tsjech Martin Martin Doubek in de No 7 Hendriks Ford Mustang onverslaanbaar. De NWES veteraan is sinds 2015 in de serie actief en pakte dit weekend twee overwinningen op Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Vorig jaar sloot hij het seizoen op Circuit Zolder eveneens met twee zeges af. In de eerste wedstrijd op zaterdag eindigde zijn Hendriks Motorsport-teamgenoot Tobias Dauenhauer als derde. De derde plek bleek te zijn weggelegd voor de Cyprioot Vladimiros Tziortzis. Vandaag eindigden ze in omgekeerde volgorde. Michael Bleekemolen viel in de eerste wedstrijd uit maar eindigde na een avontuurlijke wedstrijd in R2 als 15e en mocht tevens de beker voor de derde plek in het Legend klassement mee naar huis nemen.

Uitslag Race 1 NASCAR PRO
1. Loris Hezemans Hendriks Motorsport Ford Mustang 18 ronden 31.20.474
2. Nicola Rocca DF 1 Racing Camaro + 00.05.815 secs.
3. Gianmarco Ercoli CAAL Racing Chevrolet Camaro + 00.06.714 secs.
4. Thomas Fernando Academy/A.Caffi Motorsport Ford Mustang +00.08.096 secs.
5. Alon Day CAAL Racing Chevrolet Camaro + 00.10.257 secs.
6. Vittorio Ghirelli Hendriks Motorsport Ford Mustang + 00.13.366 secs.
7. Jacques Villeneuve Academy/A.Caffi Motorsport EuroNascar FJ + 00.14.659 secs.
8. Lucas Lassere Speedhouse Chevrolet Camaro + 00. 18.723 secs.
9. Marc Goossens DF1 Racing Chevrolet Camaro + 00.24.775 secs.
10.Luigi Ferrari 42 Racing Shadow Car + 00.24. 133 secs.

Uitslag Race 2 NASCAR PRO
1. Loris Hezemans Hendriks Motorsport Ford Mustang 18 ronden 31.28.915
2. Gianmarco ErcolI CAAL Racing Chevrolet + 00.01839 secs.
3. Sebastiaan Bleekemolen Team Bleekemolen Ford Mustang + 00.01.444 secs.
4. Vittorio Ghirelli Hendriks Motorsport Ford Mustang + 00.01.134 secs.
5. Nicoloa Rocca DF1 Racing Ford Chevrolet +00.01.844 secs
6. Lucas Lassere Speedhouse Chevrolet Camaro +00.02.327 secs.
7. Thomas Fernando Academy/A.Caffi.M + 00.02.687 secs.
8. Giorgio Maggi Hendriks Ford Mustang + 00.02. 672 secs.
9. Jacques Villeneuve Academy/A.Caff M + 00.06.294 secs.
10. Marc Goossens DF1 Racing Camaro + 00.06. 819 secs.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet