Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Austin Cindric behaalt derde seizoenszege op "The Monster Mile' in Dover

Regerend NASCAR Xfinity-kampioen Austin Cindric behaalde op "The Monster Mile" in Dover zijn derde seizoensoverwinning. Vorig jaar eindigde hij hier als tweede en derde alleen een overwinning ontbrak nog op zijn CV. In zes starts op Dover eindigde hij nooit lager dan negende.


2021 Xfinity Dover
Start in Dover van de Drydene 200.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Austin Cindric behaalt derde seizoenszege op "The Monster Mile" in Dover
Regerend Xfinitykampioen Austin Cindric(Team Penske Mustang) behaalde op "The Monster Mile in Dover zijn elfde overwinning. Vorig jaar won hij zes wedstrijden. Dit jaar won hij op Daytona en in Phoenix. Vorige week werd hij in Darlington als 39e geklasseerd. Met nog 51 ronden te gaan nam Cindric in Dover definitief de leiding en behaalde zijn derde seizoensoverwinning. Josh Berry, die vandaag zijn debuut in de Cup-series maakt, eindigde als tweede.

Voormalig bankbediende Berry incasseerde ook nog eens een bonus van U$ 100.000 in the Dash for Cash. Berry: "Het had zelfs nog beter kunnen zijn want in de laatste run waren we niet zo goed als eerder in de wedstrijd. Justin Allgaier eindigde als derde gevolgd door de Kaulig Chevrolet van A.J. Allmendinger gevolgd door Ty Gibbs die vrijdagavond ook nog eens ARCA-series wedstrijd op zijn naam schreef.

Justin Allgaier won het eerste wedstrijdsegment, Berry het tweede. Berry verving zaterdag Justin Haley die vanwege een COVID-19 procedure dit weekend thuis moet blijven. In 2008 ontmoette hij Dale Jr. per toeval in iRacing en beiden raakten bevriend. Omdat de racende bankbediende vanwege het racen in lokale wedstrijden financieel aan de grond zat gaf Jr. hem in 2010 een kans. Voor dit seizoen heeft hij in de Xfinity-series een deal voor de eerste 12 wedstrijden en rijdt daarna in de Late Model Series voor JR motorsports.

2021 Berry Allgaier Allmendinger
Berry, Allgaier en Allmendinger in duel.

De wedstrijd moest tien minuten vanwege een rode vlag situatie onderbroken worden. Matt Jaskol landde op het dak van Jesse Little's auto.
Gedurende de Indy 500 werkt Jaskol als spotter voor Marco Andretti. Dat gaat hem kennelijk beter af. Reed in diverse raceklasses in the Road to Indy maar het werd nooit wat. Ook werkt hij af en toe als stuntrijder en dit moet toch wel een vertrouwd gevoel geweest zijn toen hij Little's auto als springschans benutte.

Winnaar Austin Cindric: "Voor iedereen in deze serie betekent elke overwinning enorm veel en ik heb een unieke kans dat ik weet wat ik in de toekomst ga doen. Ik respecteer mijn tegenstanders en probeer ook dit niveau te bereiken. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb want deze overwinningen zijn moeilijk te behalen. Erg jammer dat we de laatste wedstrijd een aantal slechte wedstrijden gehad hebben. Maar daardoor voelt deze des te beter aan."Cindric was voor deze wedstrijd vanaf P16 vertrokken. Voor de Cup-wedstrijd van vandaag in Dover zijn 20.000 kaartjes verkocht.

2021 Cindric
Derde zege voor Austin Cindric dit seizoen.

Uitslag Drydene 200
1. Austin Cindric Ford 200 ronden
2. Josh Berry Chevrolet 200 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
4. A.J. Allmendinger Chevrolet 200 ronden
5. Ty Gibbs Toyota 200 ronden
6. Harrison Burton Toyota 200 ronden
7. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
8. Ryan Sieg Ford 200 ronden
9. Daniel Hemric Toyota 200 ronden
10. Brandon Brown Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet