Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Sterk startveld en toprijders in Duits GT Kampioenschap

Van de titel ADAC GT Masters is definitief afscheid genomen. Het Duitse GT kampioenschap, gaat, als voormalige ADAC GT Masters, haar 15e seizoen in. Bij de officiële pre-season test in de Motorsport Arena Oschersleben presenteerden ADAC Sportpresident Hermann Tomczyk, ADAC directielid Lars Soutchka en ADAC Motorsportdirecteur Thomas Voss officieel het ADAC GT Kampioenschap. In totaal hebben zich voor dit seizoen maar liefst 20 teams en zeven verschillende merken ingeschreven. Het startveld bestaat Audi, BMW, Corvette, Honda, Lamborghini, Mercedes AMG en Porsche. Overigens zal de nieuwe TV partner NITRO in Duitsland alle wedstrijden live uitzenden.


SSR Kampioenen
Kan het team van SSR de titel prolongeren?


Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Sterk startveld en toprijders in Duits GT kampioenschap
Met meer dan 30 inschrijvingen was ADAC Sportpresident Hermann Tomczyck in zijn nopjes. "De fans kunnen zich ook dit jaar op een fantastisch startveld in de ADAC GT Masters verhogen. Een startveld van deze grootte en sterkte mag zeker nu zeker niet als vanzelfsprekend beschouwd worden maar onderstreept de attractiviteit van de serie. Wij verheugen ons op een spannend seizoen in het Duitse GT-kampioenschap. En ook daarin speelt onze TV partner NITRO een belangrijke rol.De ADAC GT Masters is in dit jaar zeker het sterktste GT Sprint kampioenschap in Europa. De kwaliteit van het startveld en het aantal voertuigen is ongeëvenaard." Hoewel de ADAC officieel van het Duitse GT kampioenschap spreekt refereert men in de officiele persteksten meermaals aan de ADAC GT Masters.....

Kleurrijke verscheidenheid aan merken
Van de Audi R8 LMS staan er maar liefst negen voertuigen ingeschreven. De teams van Montaplast by Land Motorsport, Rutronik Racing by TECE het Belgische WRT zetten ieder twee auto's in. Car Collection Motorsport, Yacco Racing en Phoenix Racing zorgen elk voor één inschrijving. Yacco Motorsport maakt overigens haar comeback in de serie. De merken Porsche en Lamborghini zijn elk met zeven auto's vertegenwoordigd.

Titelverdediger SSR zet één auto in. De teams van KÜS Team Bernhard en Precote Herberth Motorsport zorgen voor vier Porsche-inschrijvingen. Het team van Joos Sportwagentechniek, vorig seizoen sporadisch van de partij, heeft met een 911 GT3 R voor een volledig seizoen ingeschreven. Het Oostenrijkse GT Grasser Team zet evenals in het verleden vier Lamborghini Huracan GT3's in. T3 Motorsport heeft met drie Lamborghini's eveneens een overstap gemaakt. Vorig jaar waren ze met Audi en Bentley actief.

MRS GT Racing
Bij MRS is men eveneens naar Porsche overgestapt.

Mercedes is met vier auto's vertegenwoordigd. Zakspeed BKK Mobil Oil Racing zet twee auto's in en de teams van TOKsport WRT en MannFilter Landgraf HTP elk één Mercedes AMG GT3. Verder staan er nog een BMW M6 GT3, Callaway en Honda NSX GT3 Evo op de startgrid. Bij Callaway wordt er nog aan gewerkt om de zelf ontwikkelde Callaway GT3 in te zetten.

Rijders van naam en niveau op de startgrid
In totaal staan er 62 rijders uit 10 landen ingeschreven waaronder 30 professionals en acht oud kampioenen. Het startveld van de ADAC GT Masters overtuigt niet alleen met kwantiteit maar ook met kwaliteit. Titelverdediger SSR zet twee kampioenen in. Naast titelverdediger Michael Ammermüller komt oud kampioen(2018) Mathieu Jaminet aan de start. Voor KÜS Team Bernhard komt Christian Engelhart, eveneens titelverdediger, samen met Porsche fabriekscoureur Thomas Preining aan de start. Bij Precote Herberth Motorsport beschikt men over de diensten van Robert Renauer en Simona de Silverstro. Het team van MRS Sport komt na enkele jaren BMW eveneens met een gloednieuwe Porsche 911 GT3 R aan de start.

De oud kampioenen Christopher Haase, Christopher Mies(beide Montaplast by Land Motorsport) en Patric Niederhauser(Phoenix Racing) verdedigen de Audi-kleuren. Titelverdediger Jules Gounon(2017) keert bij Zakspeed terug in het kampioenschap. Meer dan de helfst van de zestig ingeschreven rijders slaagde er in het verleden in om een ADAC GT Masters-wedstrijd te winnen. De Watertechnologie-onderneming BWT fungeert dit jaar als partner van de ADAC GT Masters ofwel het ADAC GT Kampioenschap. De start tijd van de beide ADAC GT Masters wedstrijden op zowel za/zo is om 16.30u.


Schubert Motorsport Slechts één BMW van Schubert Motorsport aan de start.

Data Onder voorbehoud
14.05. – 16.05.2021 Motorsport Arena Oschersleben
11.06. – 13.06.2021 Red Bull Ring (A)
09.07. – 11.07.2021 CM.com Circuit Zandvoort (NL)
06.08. – 08.08.2021 Nürburgring
10.09. – 12.09.2021 DEKRA Lausitzring
01.10. – 03.10.2021 Sachsenring
22.10. – 24.10.2021 Hockenheimring Baden-Württemberg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet