Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

Lamborghini Super Trofeo: Alberto di Folco domineert race 2 op Monza en Glenn van Berlo pakt podium

583216


Op de zondagochtend werd de tweede Lamborghini Super Trofeo race verreden op Monza. Na een uitvalbeurt in de eerste wedstrijd was het een perfect resultaat voor Imperiale Racing-rijder Alberto di Folco die de tweede race won vanaf pole positie. Glenn van Berlo eindigde op het podium, terwijl Max Weering, de winnaar van gisteren, als vierde over de streep kwam. De bandenproblemen van gisteren zorgde voor een wijziging in de reglementen voor de pitstops.

Tekst: Vincent Bruins
Foto: PR


583213

Door de klapbanden in de eerste race van het weekend besloot de organisatie om een verplichte bandenwissel in te stellen voor de pit stop in de race op zondag. Wederom konden de Nederlanders beginnen vanaf een goede startpositie. Raúl Guzmán, die zijn Target Racing-auto deelt met Glenn van Berlo, had zich als derde gekwalificeerd. Max Weering en Milan Teekens, die gisteren een 1-2 resultaat behaalden voor Johan Kraan Motorsports, startten direct daarachter. Alberto di Folco nam de leiding vanaf pole positie voor een veld van 27 Lamborghini Huracáns. Sebastian Balthasar (Leipert Motorsport) had een geweldige start, passeerde Teekens, Weering en Guzmán en kwam zo op de derde positie terecht achter Di Folco en Jonathan Cecotto (GSM Racing).

Antoine Bottiroli, ook uitkomend voor GSM Racing, spinde in de Ascari-bochte en tikte de bandenstapel aan, maar kon zijn weg vervolgen met minimale schade. Voordat de pitstraat werd geopend, remde Guillem Pujeu Beya (Oregon Team) laat bij Variante della Roggia en met een mooie inhaalactie pakte hij de leiding in de Pro-Am-klasse af van Josef Záruba (Mičánek Motorsport). De Tsjech ging vervolgens het gevecht aan met Luis Michael Dörrbecker (VS Racing), maar wist voor de Mexicaan te blijven. Achterin het veld vochten Leipert Motorsport-teamgenoten Ray Calvin en Gerhard Watzinger om P6 in de Am Cup, waarbij de laatste in de grindbak eindigde in de Lesmo's na contact tussen de twee.

Kevin Rossel nam de auto over van Cecotto na de verplichte stop en de Deen was duidelijk niet gewend aan de bandenwissel. Bij het aanremmen voor de eerste chicane blokkeerde hij zijn koude banden volledig. Het ging van kwaad tot erger voor GSM Racing. In Lesmo 2 stuurde achterblijver Donovan Privitelio (Rexal FFF Racing) in, raakte Rossel en samen crashten ze uit de race. Dat zorgde voor een late safety car-periode.

Di Folco kon gemakkelijk wegrijden bij de herstart. Noah Watt nam de auto van Balthasar over en lag tweede, maar werd erg opgehouden door Holger Harmsen (Attempto Racing) en JM Littman (GSM Racing) die al op een ronde waren gezet. Di Folco won race twee dan ook voor Balthasar/Watt.


berlo2

Glenn van Berlo maakte het podium af samen met Guzmán. Max Weering pakte goede punten met een vierde plaats. Daan Pijl (Bonaldi Motorsport) finishte als achtste. De auto van Oosten/Teekens was teruggevallen naar plek veertien rond de pit stops en Maxime Oosten kon na de herstart nog twee posities goedmaken.
  583214

Na pech met een klapband gisteren konden Karol Basz en Andrzej Lewandowski (VS Racing) het vandaag goedmaken met een zege in de Pro-Am Cup. De winst in de Am Cup ging naar Raffaele Giannoni (Automobile Tricolore), terwijl Nederlander Hans Fabri (Imperiale Racing) de beste was van de Lamborghini Cup-rijders.

De Lamborghini Super Trofeo Europe gaat verder op Circuit Paul Ricard in het weekend van 29-30 mei.


UITSLAG

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet