Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Joey Logano schrijft historie in uitgestelde dirt wedstrijd op Bristol

Vanwege de slechte weersomstandigheden afgelopen zondag moest de onverharde wedstrijd op Bristol naar de maandagmiddag lokale tijd verschoven worden. Voor het eerst vond er sinds 1970 weer een dirt wedstrijd in de NASCAR Cup plaats. De Penske-coureur reed de laatste 61 ronden van deze wedstrijd onder druk van Denny Hamlin aan de leiding. In ieder geval hoeven de NASCAR Dirt fans niet meer zo lang te wachten want ook in 2022 zal er op Bristol weer een Dirt wedstrijd plaatsvinden zo kondigde Jerry Caldwell van Bristol aan.

2021 Logano
Joey Logano won een historische wedstrijd op Bristol. Gezien het succes ervan wordt de traditie ook volgend jaar weer gecontinueerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Joey Logano schrijft historie in uitgestelde dirt wedstrijd op Bristol
In de 193e van de 250 ronden tellende wedstrijd nam de Penske-coureur definitief de leiding en zelfs een segment onderbreking en een slotneutralisatie konden hem niet van de overwinning weerhouden. Bij de allerlaatste herstart nam Logano de definitief de leiding terwijl Denny Hamlin er aan de buitenkant geenszins in slaagde om echt grip te vinden en viel zelfs nog achter Ricky Stenhouse Jr. terug. Logano's voorsprong op Stenhouse Jr. bedroeg 0.544 secs. Het betekende overigens zeven verschillende winnaars in zeven races dit seizoen.

2021 Zichr van bovenaf Hard rijden op een oval gezien van bovenaf. En ook nog eens lekker dwars gaan.

"Man het is ongelofelijk" zei Logano die voor Team Penske de 27e wedstrijd in zijn carrière won. "Ongelofelijk en fantastisch werk van iedereen die deze baan heeft voorbereid. Het is duidelijk dat er hier de afgelopen dagen veel werk verricht is(zeker omdat de wedstrijd van zondag ook nog eens uitgesteld moest worden. En ook in de dirt afdeling hebben we veel werk verricht de afgelopen weken.

2021 Kyle Busch
Weinig eer te behalen voor Kyle Busch op de maandagmiddag.

Fantastische auto waarmee we de wedstrijd konden winnen. Er waren zoveel verschillende winnaars en mensen die voor de eerste tijd wonnen en ik zei dat we er zeker van moesten zijn om in de Play-offs te komen. Fantastisch om met de Shell/Pennzoil Ford Mustang in Victory Lane te staan. Er is niets zo bijzonder als om op Bristol te winnen maar ook nog op het onverharde dat maakt het wel heel bijzonder" aldus de geschiedenis schrijvende Joey Logano.

2021 Speciale banden
Daar heb je speciale Goodyears voor nodig........


Ondanks drie touchés met de muur in his jacht op Logano beschikt Denny Hamlin over zes top 5 en 3 Top 3 resultaten.Denny Hamlin: "Vanwege de stoffige condities in de wedstrijd kon ik eigenlijk weinig zien. Ik moest eigenlijk alleen maar gokken. Ik dacht dat ik in de laatste run hard in de top kon rijden, maar de neutralisaties waren gewoon niet zoals voorheen. Ik dacht dat ik een kans had maar hij sneed ons gewoon de kans af. Het zag er naar uit dat ze gewoon over een betere auto beschikten. Maar wel trots op dit team. We zijn opnieuw derde geworden." Suarez eindigde als vierde gevolgd door Ryan Newman, William Byron, Tyler Reddick, Ryan Blaney, Erik Jones, en regerend kampioen Chase Elliott complementeerden de Top10.

2021 Daniel Suarez
Het was wel erg stoffig toch? Daniel Suarez werd vierde.


Twee van de meest ervan Dirt coureurs werden al vroeg in het begin bij een aanrijding betrokken.Christopher Bell spinde in de 53e ronde en Kyle Larson kon hem niet meer ontwijken. Ook Kevin Harvick en Ross Chastain konden beiden niet meer ontwijken.

2021 Bristol
Zo zag de baan er in Bristol dus uit. Toekomst idee voor Harry Maessen van Raceway Venray?


Kyle Larson sarcastisch via de boordradio: "Nog een lange weg te gaan Bell" Larson kon op twee ronden achterstand de wedstrijd nog voortzetten. Bell en Chastain werden als 34e en 35e geklasseerd en Bell als 29e.

Christopher Bell: " Onder geel probeerde ik in het middelste gedeelte op het vochtige stuk te rijden want ik voelde dat ik daar een gaatje kon slaan en tijd kon winnen maar het was gewoon te vettig daar. Het was wel genieten daar. Zeker voor de eerste maal maar ik had er de pest over in dat ik de wedstrijd niet kon voortzetten.''

2021 Winnaar Logano
Winnaar Joey Logano schreef na 51 jaar toch wel weer een beetje autosportgeschiedenis.


Uitslag 61e Annual Food City Dirt Race
1. Joey Logano Ford 253 ronden
2. Ricky Stenhouse Jr. Chevrolet 253 ronden
3. Denny Hamlin Toyota 253 ronden
4. Daniel Suarez Chevrolet 253 ronden
5. Ryan Newman Ford 253 ronden
6. William Byron Chevrolet 253 ronden
7. Tyler Reddick Chevrolet 253 ronden
8. Ryan Blaney Ford 253 ronden
9. Erik Jones Chevrolet 253 ronden
10. Chase Elliott Chevrolet 253 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet