Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Extra races in Rome en Valencia

210327 FE Rome
In Rome (hier een opname uit 2019) en Valencia vinden nu twee races plaats

Er worden gelukkig niet alleen maar races afgezegd, er komen soms ook nieuwe races bij. Zoals in het ABB FIA WK Formule E, waarvan de organisatie vanmorgen bekendmaakte dat de beide evenementen in de maand april, in Rome en in Valencia, als 'double headers' verreden worden. In beide gevallen betekent dat dus twee races in plaats van een enkele wedstrijd, zoals aanvankelijk gepland.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Formule E

De Formule E koos er eerder al voor om slechts een stukje van de kalender voor het seizoen 2020-2021 (dat overigens volledig in 2021 plaatsvindt) officieel bekend te maken, wetend dat de wereldwijde situatie als gevolg van de pandemie onzeker is en blijft. Intern circuleert er wel een uitgebreider schema, met ondermeer ook New York, maar niemand weet of dat allemaal kan doorgaan.

Met de aankondiging dat de beide evenementen in Rome en Valencia nu als 'double headers' gehouden worden, kiest de organisatie voor meer zekerheid om toch op een fatsoenlijk aantal races in het lopende seizoen te komen, ook als er toch weer evenementen moeten worden afgezegd. In Rome wordt er gereden op 10 en 11 april, Valencia, waar de serie voor het eerst op een permanent circuit in plaats van in de stad racet, staat voor 24 en 25 april op de kalender.

Overigens wordt de uitbreiding van de evenementen niet overal met evenveel enthousiasme begroet. We begrepen van mediacollega's die de race in Rome willen bijwonen, dat die van de organisatie te horen hadden gekregen dat ze beslist niet langer mochten blijven dan strikt noodzakelijk. Dat moesten ze ook kunnen aantonen, zodat ze dus hun reizen al geboekt hadden, met terugvlucht op zondag. Journalisten hangen uiteraard onderaan de voedselketen, dus dat zal de organisatie verder een zorg zijn, maar zeker voor freelancers is dat toch wel lastig.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet