Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: InterClassics Maastricht verplaatst naar januari 2022 Organisatie snakt naar live ontmoeten

 De 28ste editie van InterClassics Maastricht in MECC Maastricht is verplaatst naar januari 2022. Aanvankelijk stond de beurs, traditiegetrouw als eerste event van het seizoen, van 14 t/m 17 januari 2021 op de oldtimer evenementen kalender. Vanwege covid-19 is de beurs eerder verplaatst naar het laatste weekend van juni en nu uiteindelijk doorgeschoven naar 13 t/m 16 januari 2022.


2021 Interclassics

Aangeleverd bericht
Foto's Willem J. Staat/PR

Interclassics wederom verplaatst
Erik Panis, beursmanager InterClassics: "Onze gehele sector snakt naar perspectief en de mogelijkheid om elkaar weer 'live' te ontmoeten. Ondanks de positieve vooruitzichten hebben wij in nauw overleg met onze sponsoren, partners en deelnemers besloten dat juni nét iets te vroeg komt. Uiteraard hebben wij diverse opties onderzocht en zien wij in de evenementenbranche veel creatieve initiatieven ontstaan om op een veilige manier een event te organiseren. Maar één ding weten wij absoluut zeker, live ontmoeten op de beursvloer, elkaar de hand schudden, samen praten over die prachtige auto, het aanraken van de auto, een pilsje drinken, de geur van rubber, noem het maar op; dat is waarom wij een beurs als InterClassics Maastricht organiseren! Met de aanhoudende huidige coronamaatregelen kan deze interactie onvoldoende gerealiseerd worden en zal dit ten koste gaan van de kwaliteit van de beurs. Daarnaast komt de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, bezoekers en collega's op de eerste plaats en kunnen wij deze niet voor 100% garanderen in juni. Al met al genoeg reden om de beurs te verplaatsen naar januari 2022."

Locatie MECC Maastricht
MECC Maastricht is naast de locatie waar InterClassics Maastricht jaarlijks plaatsvindt tevens de organisator van de oldtimerbeurs. Sinds februari van dit jaar dient de Noordhal van MECC Maastricht als GGD vaccinatielocatie en zijn er twaalf vaccinatielijnen gerealiseerd. In totaal zijn deze goed voor een maximale capaciteit van 2.000 vaccinaties per dag. Bij doorgang van InterClassics Maastricht in juni zou de vaccinatielocatie in MECC Maastricht voor een tweetal weken niet inzetbar zijn. Mede om deze reden is besloten InterClassics Maastricht te verplaatsen naar januari volgend jaar. Rob van de Wiel, algemeen directeur MECC Maastricht: "We zijn er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de aanpak van corona door het faciliteren van het vaccineren. Dat maakt de mogelijkheid voor het bijwonen van beurzen, evenementen en congressen aanzienlijk groter en daar verlangen we uiteraard met smacht naar!"

Dutch Grand Prix Classics – the cars, the legends
InterClassics Maastricht staat in januari 2022 in het teken van 'Dutch Grand Prix Classics'. De laatste officiële autorace in de F1 op Circuit Zandvoort werd verreden op 25 augustus 1985. 2020 had hét jaar moeten worden van de Nederlandse Grand Prix, waar de gehele Formule 1-wereld naar uitkeek. De covid-19 pandemie zorgde ervoor dat de F1-race op Nederlandse bodem dat jaar niet mogelijk was. Op de kalender van de Internationale Autosport Federatie (FIA) en Formula One Management (FOM) staat de eerste uitgestelde editie van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix gepland van 3 t/m 5 september 2021. Tijdens de beurs in januari kijkt InterClassics terug naar de 'Dutch Grand Prix Classics, the cars & the legends' en wordt er in samenwerking met HARC (Historische Auto Ren Club), diverse musea en privé verzamelaars een unieke collectie van F1 wagens gepresenteerd uit de geschiedenis van Circuit Zandvoort.

De 28ste editie van InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 13 t/m zondag 16 januari 2022 in MECC Maastricht. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. InterClassics Maastricht behoort met 35.000 m2 beursoppervlakte, meer dan 800 klassiekers en 300 exposanten tot een van de grootste klassiekerevenementen van de Europa. Informatie en entreetickets: www.interclassicsmaastricht.nl.

MECC
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet