Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Penske-coureur Ryan Blaney bederft Larson Party in Atlanta

Zes races, zes verschillende winnaars in de NASCAR MEN's Cup. Hendrick Motorsports-coureur Kyle Larson was tot vijftien ronden voor het einde dominant op de Atlanta Motor Speedway. Een set banden die snel minder werd beroofde Larson vijftien ronden voor het einde van de overwinning.

2021 Blaney
Ryan Blaney wist zijn banden duidelijk beter te managed dan Larson.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Penske-coureur Ryan Blaney bederft Larson Party in Atlanta
In de 325 ronden tellende wedstrijd was Larson super dominant en reed op de tri-oval van Atlanta maar liefst 269 ronden aan de leiding. Na zijn laatste pitstop 56 ronden voor het einde waren zijn banden niet bestand tegen de ruwe baan van Atlanta.,Voor de beslissende zet bleef Blaney in de buurt van Larson ging naar de buitenmuur en ging nadat ze de hoofdtribunes gepasseerd hadden binnendoor aan Larson voorbij en nam vervolgens direct afstand van de Hendrick Motorsports-Chevrolet. Blaney wist direct een voorsprong van 2.083 secs. op te bouwen.


2021 Larson
Kyle Larson was oppermachtig maar werd toch verslagen.

Blaney: "Voor de long runs beschikten we over een geweldige auto. Kyle begon loose te worden en dat er in de slotfase een aantal long runs was
werkte zeker in ons voordeel." Blaney moest evenals Larson net zo lang van het laatste setje banden gebruik maken maar haalde er veel meer uit." Een bittere nederlaag voor Larson die als eerste coureur dit seizoen op weg naar zijn tweede overwinning leek te zijn.


2021 Logano
Zowel Joey Logano als Brad Keselowski wisten niet voor Team Penske te scoren.

Maar na zijn comeback bij het team van Hendrick Motorsports maakte Larson een sterke seizoenstart door. Vorig jaar moest de coureur na een racistische uitspraak tijdens een Esports event onvrijwillig afscheid nemen en werd door het team van Chip Ganassi ontslagen.

Kyle Larson: "In het laatste gedeelte van de long run was hij gewoon veel beter dan mij. De auto was hier ongelofelijk snel. Ik heb er de pest over in om zo lang aan op kop te rijden en dan nog te verliezen. Ik weet ook niet of hij nog slechter of beter werd overigens."

2021 Busch
Slechte dag voor Kurt Busch

Crash Kurt Busch
Kurt Busch was in de openingsfase ook een geduchte tegenstander maar werd bij een herstart van achteren door Denny Hamlin aangereden en sloeg tegen de buitenmuur aan. Busch liep aan de rechterkant van zijn auto flinke schade op en wist alsnog de pits te bereiken maar de schade was te groot om de wedstrijd nog te continueren. Busch maakte Hamlin overigens geen enkel verwijt. "Dit zijn dagen die het ergste pijn doen. Man man waar gaan we heen? Gewoon relaxen maar" was het nuchtere commentaar van Kurt Busch.

2021 Elliott
Evenals voor Chase Elliott overigens.

Voor regerend kampioen Chase Elliott werd het ook geen beste dag. Hij had zich als vijfde gekwalificeerd maar kwam kort voor de wedstrijd niet door de technische keuring heen en werd naar de laatste startrijen terugverbannen. Na de herstart van het laatste segment blies Chase bij het uitkomen van Turn 4 zijn motor op. Hij wist nog wel de pits te bereiken.


2021 Start 1
20.000 man op de tribunes.

Chase Elliott: "Fantastisch om thuis in Georgia te zijn. Ik wilde dat ik een beter resultaat behaald had."Overigens was Atlanta vorig de eerste wedstrijd die na de uitbraak van de Corona pandemie uitbrak. Voor de wedstrijd van vandaag mochten 20.000 fans met inachtneming van de social distance regels op de tribunes plaatsnemen. Winnaar Ryan Blaney overhandingde na afloop de finishvlag overigens aan een jonge fan. Op 11 juli keert de MEN's Cup voor de tweede maal dit seizoen weer naar de trio-oval terug. Voor het eerst sinds 2010 wordt er weer tweemaal Atlanta Motor Speedway verreden.


2021 Corona Hond
Een Coronahond. Staat dit de fans in Europa ook te wachten.....?


Folds of Honor Quik Trip 500
1. Ryan Blaney Ford 325 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 325 ronden
3. Alex Bowman Chevrolet 325 ronden
4. Denny Hamlin Toyota 325 ronden
5. Kyle Busch Toyota 325 ronden
6. Austin Dillon Chevrolet 325 ronden
7. Chris Buescher Ford 325 ronden
8. William Byron Chevrolet 325 ronden
9. Martin Truex Jr. Toyota 325 ronden
10. Kevin Harvick Ford 325 ronden

2021 Blaney 2
Mooi gebaar Blaney overhandigt de finishvlag aan een jeugdige fan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet