Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier verslaat Martin Truex Jr in Xfinity Atlanta

JR Motorsports-coureur Justin Allgaier behaalde op de Atlanta Motor Speedway zijn eerste seizoensoverwinning na een spannend duel met oud NASCAR Men's Cup-kampioen Martin Truex Jr. die voor het eerst sinds elf jaar weer eens aan een Xfinity-wedstrijd deelnam.

2021Justin Allgaier
15e Xfinity-overwinning voor Justin Allgaier in Atlanta.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Justin Allgaier verslaat Martin Truex Jr. in Xfinity Atlanta
Eigenlijk reed Allgaier in Atlanta de wedstrijd van zijn leven om Martin Truex Jr. achter zich te houden. In totaal reed Allgaier slechts 27 ronden aan de leiding en versloeg Martin Truex Jr. in een directe confrontatie. Voor het eerst sinds elf jaar nam de JGR-coureur weer eens aan een Xfnity-wedstrijd deel. Vijftien ronden voor het einde nam Allgaier definitief het heft in handen en behaalde tevens zijn 15e Xfinity-overwinning. De grote vedette in deze Xfinity-wedstrijd was eigenlijk Martin Truex Jr. die ruim 103 ronden onbedreigd aan de leiding reed maar met iets minder dan 50 ronden voor het einde van de wedstrijd bestraft werd wegens te snel rijden in de pitlane. Truex Jr. beschikte duidelijk over de meeste dominante auto, maar toen het erop kwam had hij toch onvoldoende in huis om Allgaier te kunnen passeren. Na een furieuze inhaaljacht speelden de achterblijvers hem de slotfase van de wedstrijd parten. Op Atlanta had Truex Jr. ook nog niet in de MEN's Cup weten te winnen. Hij eindigde er vijfmaal als tweede. Truex Jr. was wel eerlijk na afloop. "Het was fun totdat ik hetzelf verknoeide" aldus de JGR-coureur die overigens beide wedstrijdsegmenten op zijn naam wist te schrijven.


2021 Allgaier Snider Burton
Allgaier wrint zich tussen Harrison Burton en Myatt Snider heen.

Allgaier droeg zijn overwinning op aan Rowdy Harrell, een crewlid van Hendrick Motorsport(verantwoordelijk voor de banden) die eind vorig jaar tijdens zijn huwelijksreis in Florida om het leven kwam.

Justin Allgaier: "We begonnen niet aan de dag zoals we eigenlijk wilden maar onze crew heeft in de pitlane geweldige aanpassingen uitgevoerd. Crewchief Jason Burdette en zijn crew hebben geweldig werk geleverd."

2021 Cindric
Geen hoofdrol voor Austin Cindric ditmaal.

Contact tussen Brandon Jones en Brett Moffitt aan het einde van het eerste wedstrijdsegment in de 40e ronde zorgde voor een massacrash waarbij meerdere auto's betrokken waren. Jones viel ver terug en werd als 37e geklasseerd terwijl voor Moffitt de wedstrijd definitief Game Over was. Achter Allgaier en Truex Jr. volgden Harrison Burton, Noah Gragson en A.J. Allmendinger.

Ex-Indycar-coureur Santino Ferrucci gaf andermaal een uitstekend visitekaartje af. Hij streed voor een groot gedeelte van de wedstrijd in de Top 5 en eindigde voor de derde achtereenvolgende maal in de Top 15. Eigenlijk een uitstekend resultaat omdat Ferrucci zonder training en kwalificatie telkens aan de wedstrijd moet beginnen en achteraan moet starten.

Vechtpartij Hemric vs Gragson
Na afloop stormde Daniel Hemric gedurende een interview woedend op Noah Gragson af. De reden was een incident in de pitlane waarbij Gragson achteruit reed en daarbij de neus van Hemric's auto beschadigde. Gragson: "Ik weet niet waarom hij boos is Hij stond in onze pitbox en ik moest om hem heenkomen en zelfs achteruit rijden. Als ik in zijn schoenen stond zou ik maar boos zijn op al hetgeen van wat hij in zijn carriere gedaan heeft." Wordt zeker vervolgd.

2021 Winnaar Allgaier
Mooie zege doughnut van Justin Allgaier.

Uitslag Echopark 250
1. Justin Allgaier Chevrolet 163 ronden
2. Martin Truex Jr. Toyota 163 ronden
3. Harrison Burton Toyota 163 ronden
4. Noah Gragson Chevrolet 163 ronden
5. A.J. Allmendinger Chevrolet 163 ronden
6. Riley Herbst Ford 163 ronden
7. Michel Annett Chevrolet 163 ronden
8. Justin Haley Chevrolet 163 ronden
9. Daniel Hemric Toyota 163 ronden
10. Ryan Sieg Ford 163 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet