Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Emotionele AJ Allmendinger wint Xfinity Las Vegas

Een emotionele AJ Allmendinger schreef afgelopen zaterdagavond de Alsco Uniforms 300 op zijn naam. Voor de eerste maal sinds 2018 werkt de inmiddels 39-jarige coureur een volledig seizoen in het team van Kaulig Racing af. Eigenlijk was Allmendinger dat jaar eigenlijk al gestopt met racen.


2021 Allmendinger
Weer een prachtig succes voor A.J. Allmendinger in de Xfinity-series.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Emotionele AJ Allmendinger wint Xfinity Las Vegas
In totaal reed Hemric in de Alsco 300 op Las Vegas 44 ronden aan de leiding op kop en leidde de laatste dertien ronden na een herstart. Daniel Hemric eindigde met een JGR Toyota als tweede en reed in totaal 74 ronden aan de leiding. Daarachter volgde zijn teamgenoot Brandon Jones, Austin Cindric en Noah Gragson.

2021 Start Las Vegas Start in Las Vegas.

Santino Ferrucci maakt indruk in tweede optreden
Zonder enige vorm van voorbereiding, kwalificatie of training maakte Santino Ferrucci behoorlijk wat indruk. Ferrucci besloot begin dit jaar de Indycars vaarwel te zeggen en zijn zitje voor een plek in de Xfinity-series te verruilen. Een schitterend duel met de ervaren Justin Allgaier leverde de Toyota-rijder een dertiende plek op. Een dergelijk debuut mag indrukwekkend genoemd worden.

2020 Daniel Hemric
Daniel Hemric reed het meeste aantal ronden aan de leiding.

Ty Dillon kent inmiddels nog weinig geluk bij het team van Joe Gibbs Racing. De spotter moest zijn batterijen wisselen en kon zijn rijder niet tijdig informeren dat hij zijn rijrichting moest veranderen. Daardoor sneed hij Brett Moffitt de pas af. Schade was onvermijdelijk en vervolgens moest Dillon die laten herstellen waardoor hij nog eens een straf van twee ronden opliep vanwege teveel mensen aan de auto. Vorige week beëindigde een kapotte radiateur zijn wedstrijd voortijdig. Dillon werd uiteindelijk nog als 30e geklasseerd.

2021 Cindric Haley
Mooi gevecht tussen Austin Cindric en Justin Haley

Kaulig Racing
Sinds dat Kaulig Racing in 2016 geformeerd werd, behaalde het team acht overwinningen waarvan er vier door AJ Allmendinger behaald werden. Allmendinger heeft veel respect voor zijn teambaas die hem in 2018 uit het dal haalde. Vaak voelt hij zich in de week voor de wedstrijd ziek vanwege de druk om voor het team te kunnen presteren.


A.J. Allmendinger: " Het is moeilijk om onder woorden te brengen van wat teameigenaar Matt Kaulig voor mij betekent en hoe graag ik voor hem wil winnen. Het betekent voor mij hetzelfde als om voor Roger Penske te winnen. Het betekent enorm veel dat hij in mij gelooft, want ik beschouw deze kant niet echt als vanzelfsprekend." Overigens werd Allmendinger destijds door Matt Kaulig binnengehaald om te helpen bij het opzetten van een NASCAR Cup team. "Je weet overigens nooit of je ooit nog een keer gaat winnen" verklaarde een emotionele Allmendinger nadat hij uit zijn auto klom. Het eerste wedstrijdsegment kwam op naam van Austin Cindric. Het tweede door Daniel Hemric.

2021 Allmendinger 2
Een dolgelukkige A.J. Allmendinger.

Uitslag Alsco 300 Las Vegas
1. A.J. Allmendinger Chevrolet 200 ronden
2. Daniel Hemric Toyota 200 ronden
3. Brandon Jones Toyota 200 ronden
4. Austin Cindric Ford 200 ronden
5. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
6. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
7. Josh Berry Chevrolet 200 ronden
8. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
9. Harrison Burton Toyota 200 ronden
10. Jeb Burton Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet