Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Allereerste overwinning voor Myatt Snider in Xfinity Homestead

Myatt Snider, twee jaar geleden nog actief in de NASCAR Whelen Series op Raceway Venraij, behaalde zijn allereerste Xfinity-overwinning op Miami Homestead in een wedstrijd die tweemaal verlengd moest worden. Snider wist in de slotfase een ontketende Tyler Reddick achter zich te houden. Voor Noah Gragson eindigde de wedstrijd andermaal in tranen.

2021 Myatt Snider 2
Myatt Snider op weg naar zijn allereerste overwinning op Miami Homestead.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Allereerste overwinning voor Myatt Snider in Xfinity Homestead
Voor de derde achtereenvolgende maal zat Noah Gragson dichtbij de overwinning. Het lot besliste echter anders. De zege lag in het zicht van de finish op de Miami Homestead Speedway binnen handbereik toen het ongelofelijke gebeurde. Een reeds gedubbelde deelnemer kreeg een klapband en spinde recht voor Gragson die geen enkele kant uit kon. Hij reed vol bij de auto van David Starr binnen en weg was de zege.

2021 AJ Almendinger
A.J. Allmendinger won het eerste wedstrijdsegment.

Myatt Snider, uitkomend voor het team van Richard Childress Racing, was de lachende derde. Voor de pas 26-jarige Snider betekende het in slechts 36 wedstrijden zijn allereerste overwinning. Bij de eerste van de twee herstarts in de verlenging had Snider teveel wielspin, maar kreeg een tweede kans toen A.J. Allmendinger(Kaulig Racing) spinde. Bij de tweede herstart maakte Snider niet meer dezelfde fout en wist toen Brandon Jones achter zich te houden. "Fantastisch om in deze positie te zijn" verklaarde Snider na afloop. De grootste uitdaging voor Snider was om de weg naar Victory Lane te vinden. De eerste twee wedstrijden hebben inmiddels laten zien dat regerend kampioen Austinc Cindric dit seizoen meer concurrentie dan verwacht zal hebben. Voor de Penske-rijder gaat het zeker wat minder gemakkelijk worden dit seizoen.


2021 Noah Gragson 1
Noah Gragson heeft weinig geluk op Miami Homestead.

Niet allen Myat Snider was voorpaginanieuws maar ook Noah Gragson natuurlijk. Eigenlijk cruiste hij op gemakkelijke wijze naar zijn eerste overwinning sinds juni vorig jaar toen Gragson een klapband kreeg en vervolgens de muur aan de buitenkant raakte. Exact voor Gragson die woedend uit zijn gehavende auto stopte en vol ongeloof zijn vuisten balde en vervolgens met het verplichte ritje in de ambulance naar het Medical Center op het infield gebracht werd.


2021 Austin Cindric
Austin Cindric kan dit jaar meer tegenstand verwachten dan vorig jaar.

Voor Gragson was het zijn derde achtereenvolgende finish op Homestead en beschikte ook vorig jaar daar over een dominante auto zonder te finishvlag te zien.... Winnaar Myatt Snider is overigens de zoon van de bekende NASCAR TV commentator Marty Snider. De beide wedstrijdsegmenten kwamen op naam van A.J. Allmendinger en Austin Cindric.

2021 Myatt Snider
Myatt Snider, twee jaar geleden zelfs nog op Raceway Venray actief. Nu winnaar in de Xfinity-series op Miami Homestead.

Uitslag Contender Boats 250
1. Myatt Snider Chevrolet 179 ronden
2. Brandon Jones Toyota 179 ronden
3. Daniel Henric Toyota 179 ronden
4. Jeb Burton Chevrolet 179 ronden
5. Austin Cindric Ford 179 ronden
6. Justin Haley Chevrolet 179 ronden
7. Brett Moffitt Chevrolet 179 ronden
8. Ryan Sieg Chevrolet 179 ronden
9. Jeremy Clements Chevrolet 179 ronden
10. Josh Berry Chevrolet 179 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet