Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: AlphaTauri onthult de AT02 van 2021

alphatauri-at02-4

AlphaTauri was vanochtend het tweede F1-team dat zijn auto voor 2021 onthulde. In Faenza trok het B-team van Red Bull het doek van de AT02.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Scuderia AlphaTauri

De AT02 is zoals alle auto's dit jaar een evolutie van de auto van 2020. De verschillen zitten in de aerodynamica, met name in de secties rond de remkoeling en de bodemplaat, die aan regelwijzigingen onderhevig zijn geweest.

alphatauri-at02

Ontwerper Jody Eggington liet weten dat zijn aanpak een stuk verder ging dan de noodzaak om aan de regelveranderingen te voldoen. De AT02 kent bijvoorbeeld een nieuwe neus. Tegelijk hield Eggington vast aan enkele succesvolle kenmerken van de AT01. Zo had het team dit jaar gebruik mogen maken van de wielophanging van Red Bull van 2020, maar Alpha Tauri koos ervoor om bij de bestaande ophanging te blijven.

alphatauri-at02-3

AlphaTauri had in 2020 een succesvol seizoen, met als hoogtepunt de overwinning van Pierre Gasly op Monza. De Fransman blijft aan voor 2021, maar krijgt een nieuwe teamgenoot in de persoon van de Japanse debutant Yuki Tsunoda. De Red Bull-junior en Honda-protegé werd vorig jaar derde in het F2-kampioenschap.

alphatauri-at02-2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet