Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: McLaren presenteert de MCL35M

mclaren-mcl35m-2

McLaren was vanavond het eerste team dat zijn F1-auto van 2021 aan de openbaarheid prijsgaf. De auto werd tijdens een presentatie op de fabriek in Woking onthuld.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: McLaren F1 Team

Het is lang geleden dat teams auto's met een typeaanduiding presenteerden die een overgangsjaar weergaf, maar in het semi-bevroren jaar 2021 zal het niet bij deze McLaren blijven. Het team presenteerde vanavond de MCL35M en niet de MCL36, omdat de F1-teams dit jaar minder ontwikkelingsruimte wordt gegund. De M staat daarbij vanzelfsprekend voor Mercedes, dat de plaats van Renault inneemt als motorleverancier van McLaren.

mclaren-mcl35m

Wonderlijk genoeg is MCL35M veel meer dan een B-versie van de MCL35, want de komst van Mercedes betekende dat McLaren meteen zijn beide ontwikkelingsjokers moest inleveren. Er is dus meer nieuw aan de auto dan bestaand. Uiterlijk verandert er minder: de MCL35M is dezelfde kleuren gestoken als zijn voorvanger. Wel zit er een nieuw gezicht achter het stuur van een van de auto's: Daniel Ricciardo is de nieuwe teamgenoot van Lando Norris. Ricciardo vervangt Carlos Sainz, die in 2020 samen met Norris verantwoordelijk was voor het beste McLaren-jaar sinds tijden.

De McLaren die het succesvolle eerdere partnership tussen McLaren en Mercedes nieuw leven inblaast, is ook de eerste F1-auto van 2021 die de baan op gaat. Dat gaat morgen gebeuren tijdens een filmdag op Silverstone.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet