Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Titelverdediger Austin Cindric opent Xfinity-seizoen met zege op Daytona

Regerend Xfinity kampioen Austin Cindric opende het Xfinity-seizoen met een overwinning op de Daytona International Speedway in een wedstrijd die door meerdere crashes en een Code Rood ontsierd werd. Hij versloeg Brett Moffitt en Harrison Burton in "The Beef" It's what for Dinner 300.

2020 Richting Finish
Austin Cindric wint for Team Penske de eerste Xfinity-overwinning dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Titelverdediger Austin Cindric opent Xfinity-seizoen met zege op Daytona
Cindric opende het seizoen zoals hij het 2020 seizoen op Phoenix Raceway beëindigd had. Vandaag maakt de Penske-coureur zijn debuut in Daytona 500. Austin Cindric: " Wat een prachtige wedstrijd. Wij beschikten over een erg snelle Verizon 5G Ford Mustang. Een ongelofelijke prestatie van Team Penske. Overigens betekende het voor Cindric zijn negende Xfinity-zege.Voor de als tweede geëindigde Brett Moffitt was een tweede plek zijn beste resultaat. Zijn beste resultaat behaalde hij met een vijfde plek op Talladega.

Moffitt: " Toen Cindric met een wagenlengte voor mij lag heb ik hem naar voren gepusht" De beiden neven Harrison Burton en Jeb Burton eindigden resp. als derde en vierde. Daarachter volgden A.J. Allmendinger, Brandon Brown, Myatt Snider, Brendon Gdovic, Daniel Hemric en Jason White.De eerste "Big One" kwam kort voor het einde van het tweede segment. Na een lange rode vlag periode kon de wedstrijd weer hervat worden.

2020 Harrison Burton
Harrison Burton voert een groepje achtervolgers aan.

De tweede "Big One" kwam 15 ronden voor het einde van de wedstrijd toen de JGR Toyota's van Ty Dillon en Daniel Hemric contact maakten. Toen Dillon zijn teamgenoot trachtte passeren draaide hij in de rondte en schakelde zowat het gehele start veld uit...... Start uw takelwagens........Dillon: " Hemric raakte mij van achteren zo hard dat ik naar boven de muur raakte." Overigens is Dillon na vier jaar aanwezigheid in de MEN's Cup weer terug in de Xfinity-series. Justin Allgaier had er andere gedachtes over.

Justin Allgaier: " Hij heeft gewoon het gehele startveld uitgeschakeld. Hij moest gewoon een statement maken. Veteranen moeten beter weten i.p.v. slechte beslissingen te nemen." Brendon Jones en Brett Moffitt wonnen beide wedstrijdsegmenten.


2020 Donut Cindric
Zege doughnut van winnaar Cindric.

Uitslag
1. Austin Cindric Ford 122 ronden
2. Brett Moffitt Chevrolet 122 ronden
3. Harrison Burton Toyota 122 ronden
4. Jeb Burton Chevrolet 122 ronden
5. A.J. Allmendinger Chevrolet 122 ronden
6. Brandon Brown Chevrolet 122 ronden
7. Myatt Snide Chevrolet 122 ronden
8. Brendon Gdovic Toyota 122 ronden
9. Daniel Hemric Toyota 122 ronden
10. Jason White Chevrolet 122 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet