Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Daytona 500 pole voor Alex Bowman

Hendrick Motorsports-coureur Alex Bowman behaalde gisteren de pole voor de Daytona 500 a.s zondag. Met een tijd van 191.261 mag Bowman a.s. zondag vanaf pole vertrekken. Voor het team van Hendrick Motorsports betekende het overigens de 14e pole voor dit evenement.


2020 Hendrick Motorsports
Dubbelpole voor Hendrick Motorsports.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Daytona 500 pole voor Alex Bowman
Beide Hendrick Motorsports Chevrolets starten a.s zondag voor de 63e editie van de Daytona 500 vanaf de eerste startrij. Bowman's teamgenoot William Byron start als tweede.

Alex Bowman: "Met mij heeft het weinig te doen. Dit is alleen maar het bewijs van de jongens in de werkplaats. Sinds dat deze Chevy uit de transporter werd uitgeladen was hij snel en we waren dan ook alleen maar gefocust op het winnen van deze pole.
Voor Bowman betekent het overigens zijn vierde opeenvolgende start vanaf de eerste startrij en zijn tweede pole voor de Daytona 500.

Voorafgaande aan woensdag avond bevond Bowman zich op gelijke hoogte met Richard Petty, Fireball Roberts, Dale Earnhardt en Bill Elliott voor de meeste Daytona 500 starts vanaf de eerste startrij. Bowman rijdt overigens met het startnr. 48 waarmee Jimmie Johnson een traditie opbouwde.

Alex Bowman: "Dit geeft wel vertrouwen. Voor de kwalificatie geeft Hendrick ons altijd geweldige auto's. In het verleden was het geweldig om vanaf hier vooraan te beginnen. Het was niet zoals in 2019 toen ik vanaf de eerste startrij begon. Toen was ik een beetje sprakeloos en nerveus."

Achter de Hendrick Motorsports Chevrolets volgden Aric Almirola(Ford), Bubba Wallace(Toyota) en Ricky Stenhouse Jr. Bubba Wallace uitkomend voor het Michael Jordan/Denny Hamlin 23 XII Racing Team: " We moeten er nu gewoon doorheen komen. Ik had hetzelfde gevoel als in 2018 voor mijn eerste Daytona 500. De snelheid was er. Alles klikt. Vanavond vinden de Blue Vacations Duels om de rest van de startplekken plaats.

2020 Pole Daytona 1
Polesitter Alex Bowman.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet