Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: James Hinchcliffe en Ed Jones terug op het oude honk

De Canadees James Hinchcliffe keert in 2021 terug bij het team van Andretti Autosport voor een volledig Indycarseizoen. Eind 2019 werd Hinchcliffe ondanks een geldig contract door het team Arrow McLaren SP terzijde geschoven. "Hinch" ofwel the Mayor of Hinchtown vond voor zes races onderdak bij Andretti Autosport. Ook Ed Jones keert in 2021 terug naar zijn oude werkgever Dale Coyne terug.

2020 James Hinchcliffe
Volledig seizoen voor James Hinchcliffe bij Andretti Autosport.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

James Hinchcliffe en Ed Jones terug op het oude honk
Aanvankelijk tekende Hinchcliffe een contract voor drie races met Andretti Autosport. Uiteindelijk werden het er tien. Met steun van Genesys kan hij tien wedstrijden rijden. Een sponsor voor de overige wedstrijden wordt later bekend gemaakt.

James Hinchcliffe: " Sinds dat we vorig jaar maart onze overeenkomst tekenden hebben we aan dit programma gewerkt. Een fulltime comeback is altijd het doel geweest en het voelt geweldig aan dat ik weer met een geweldig team terug op de grid kan staan. Een team waaraan ik zoveel mooie herinneringen heb. Tussen 2012 en 2014 reed Hinchcliffe drie seizoenen voor het team van Andretti Autosport.

2021 Ed Jones
Eveneens een comeback voor Ed Jones.

Comeback Ed Jones
Na een jaar afwezigheid en een mislukt DTM avontuur keert Ed Jones weer terug in de Indycar-series. Jones keert terug naar het team van Vasser Sullivan waarvoor hij in 2017 uitkwam en eindigde dat seizoen als derde in de Indy 500 als beste rookie. Vervolgens reed hij voor het team van Chip Ganassi en Ed Carpenter Racing.

Bij Dale Coyne Racing vervangt Jones Santino Ferrucci die eind vorig jaar een onverwachte overstap naar de NASCAR Xfinity-series aankondigde.
Dale Coyne: "Wij zijn erg verheugd dat Ed Jones weer bij ons terug is. We vonden het jammer dat hij na zijn eerste jaar bij ons vertrok maar we zijn altijd in contact gebleven. Ed had met Dale Coyne Racing een fantastisch rookie seizoen met een derde plek tijdens de Indy 500. We hopen door te gaan vanaf het punt waar we gebleven zijn en kijken naar een sterk seizoen uit"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet