Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Job van Uitert met United Autosports opnieuw in ELMS

uitert-1

Job van Uitert komt in 2021 opnieuw voor het team van United Autosports uit in de Europese Le Mans Series. De 22-jarige Nederlander zal in het zes-races tellende seizoen een van de Britse Oreca 07 LMP2's gaan besturen op jacht naar succes in het Europees kampioenschap.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

uitert-2


Van Uitert maakte in 2020 zijn debuut voor het team en legde, na een overwinning in de openingsronde van de ELMS, beslag op de tweede plaats in het LMP2-kampioenschap. Met de aankondiging voor 2021 heeft Van Uitert de kans om nog een stap verder te gaan op jacht naar de titel. "Ik ben erg blij en dankbaar voor het vertrouwen dat Richard en Zak in mij hebben getoond en de kans die ik daardoor heb gekregen om volgend voor de titel te gaan met United Autosports", aldus Van Uitert. "We hebben een sterk eerste jaar samen gehad, maar nadat ik twee jaar op rij tweede ben geworden in het ELMS-kampioenschap heb ik nog wat recht te zetten. Ik wil voor de titel gaan."

  uitert-3

United Autosports, geleid door Richard Dean en Zak Brown, genoot in 2020 haar beste seizoen tot nu toe en won de LMP2-klasse in de European Le Mans Series, het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. Het hertekenen van Van Uitert is dan ook een duidelijk signaal voor de ambities voor het komende seizoen.

uitert-6

"De terugkeer van Job bij het team zorgt voor het fundament en de continuïteit waar we op kunnen bouwen en het gaat onze jacht op titelprolongatie enorm helpen", aldus Richard Dean. Ook Zak Brown is tevreden met de terugkeer van de Nederlander: "Job eindigde in zijn eerste jaar bij het team als tweede in het kampioenschap en was het hele seizoen bijzonder sterk. Ik heb geen enkele twijfel dat we met hem in het team ook komend jaar sterk zullen zijn!"
  uitert-4

Het ELMS-programma van Van Uitert volgt op de aankondiging afgelopen week dat hij in 2021 het volledige FIA World Endurance Championship zal rijden bij Racing Team Nederland, naast Giedo van der Garde en Frits van Eerd. Een programma dat ook zijn derde start in de 24 uur van Le Mans en zijn eerste in de 24 uur van Daytona met zich meebrengt.

  uitert-5

"2021 belooft nu al een bijzonder jaar voor mij te worden met dertien races op het programma. Ik ben heel trots op het feit dat ik voor twee geweldige teams mag racen en zal er alles aan doen om zowel United Autosports als Racing Team Nederland succesvol te zijn."

  uitert-7

United Autosports maakt de teamgenoten van Van Uitert voor het European Le Mans Series seizoen begin volgend jaar bekend.
   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet