Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Conor Daly blijft bij Ed Carpenter Racing

Ed Carpenter Racing maakte vandaag bekend dat de US Force en Conor Daly ook gedurende het jaar van NTT Indycarseries deel zal uitmaken. In feite werkt Daly eenzelfde programma als afgelopen seizoen af.

Conor 1
Conor Daly blijft de US Air Force vertegenwoordigen.


Tekst Willem J. Staat
Foto's ECR

Conor Daly blijft bij Ed Carpenter Racing
Ook in 2020 zal Conor Daly op de roadcourses en de stratencircuits de ECR No 20 Dallara Chevrolet voortbewegen. De 10 races waar Daly de US Air Force zal vertegenwoordigen worden op een later tijdstip bekend gemaakt, evenals de sponsoring voor de drie andere wedstrijden. Ed Carpenter himself neemt de cockpit voor vier ovals over. In de Indy 500 zal Daly eveneens voor het ECR Team uitkomen.

Conor Daly: "Het is een ongelofelijk gevoel om Ed Carpenter Racing weer te kunnen vertegenwoordigen. Continuïteit heeft mijn carriere altijd geholpen. Het feit dat we in 2021 een vliegende start kunnen maken door al samen te werken geeft mij voldoende vertrouwen. Elke dag leren we meer en bouwen we een sterkere relatie op.Zonder de steun van de Amerikaanse luchtmacht zou dit niet mogelijk zijn.

Het is een ondersteunende en loyale partner.Ik wil niets doen dan races voor de luchtmacht en mijn teambaas Ed Carpenter winnen. Die is overigens een echte vriend van mij geworden. Ik kan nauwelijks wachten om weer aan de slag te gaan."

Zonder de steun van de US Air Force zou dit niet mogelijk geweest zijn en het heeft een positieve invloed op het genereren van bewustwording bij het grote publiek over de organisatie, haar mensen en missie. Het strategisch partnership stelt de Amerikaanse luchtmacht in staat stelt om STEM-correlatiesbij de Indycarwedstrijden te benutten waaronder teamwork, snelheid, technologie en engineering, wiskunde en uitmuntendheid in competitie.

Daly en ECR ondersteunen de US Air Force in haar missie om de slimste, meest competitieve jonge mannen en vrouwen voor dienstverlening te inspireren.Majoor John Wyche, hoofd van de Air Force National Events Branch, tevens verantwoordelijk voor het rekruteren van mensen: "Beide organisaties vertrouwen op de principes van de wetenschap, techniek en wiskunde om de missie te volbrengen. De techniek die in deze auto's wordt gebruikt is vrijwel gelijk aan die we gebruiken bij het besturen van onze straaljagers.Net zoals bij de Indy 500 is teamwork ook ontzettend belangrijk. Alles sluit perfect aan hoe dat we onze respective missies volbrengen. Dit leidt tot een geweldige samenwerking!!"

As dinsdag wordt Conor Daly 29 en zet zijn relatie met de US Air Force voort. De samenwerking begon vier jaar geleden als een "one-off"deal voor de Indy 500. Sindsdien zijn Daly en de US Air Force in de NTT Indycarseries onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gedurende het seizoen 2020 was Daly voor twee teams actief. Terwijl Carpenter op de ovals actief was, kwam Daly weer op de ovals uit. Behalve vier Top 10 resultaten vertrok Daly in Iowa voor de eerste maal vanaf pole. De in Noblesville wonende Daly kwam in 60 Indycar-wedstrijden uit.
Daly staat bekend om zijn verlangen om zijn vaardigheden in verschillende disiciplines aan te scherpen en maakte eerder dit jaar zelfs zijn debuut in de Campingworld Truck series op Las Vegas.

Ed Carpenter is enthousiast dat het programma van dit jaar wordt voortgezet. Het is een zeer opwindende dag om zowel de terugkeer van de US Air Force en Ed Carpenter Racing te kunnen aankondigen.

Ed Carpenter: "We kijken nu al uit naar de NTT Indycar-series in 2021 met dezelfde line-up om onze progressie naar terug te zetten naar een racewinnende kampioensorganisatie. Met de steun van de Amerikaanse luchtmacht zijn wij zeer vereerd om alles te vertegenwoordigen van waar zij voor staan. Wij zijn dankbaar voor de mogelijkheid om de volgende generatie mannen en vrouwen die zich bij de luchtmacht aansluiten te inspireren en erbij te betrekken."

Exact 10 jaar geleden begon het team van ECR met een éénwagen team. Tussen 2012 en 2015 bestond het team uit twee inschrijvingen. Naast Carpenter en Daly blijft ook Rinus VeeKay van het team deel uitmaken. Hij behaalde afgelopen seizoen de rookie titel. Het Indycar seizoen begint op 7 maart a.s. in St. Petersburg.

Conor 2
Conor Daly kijkt 2021 met vertrouwen tegemoet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet