Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Pérez vervangt Albon bij Red Bull

perez2

Volgens De Telegraaf en de Duitse website Speedweek is het al rond: Sergio Pérez wordt in 2021 de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. Daarmee kiest het team uit Milton Keynes tóch voor de man die dit seizoen als vierde eindigde in het WK en laat het Alex Albon gaan na een alom teleurstellend seizoen. De officiële bekendmaking volgt naar verwachting morgenochtend.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Red Bull Racing, Racing Point F1 Team

Na een boel slecht bewaarde geheimen was de invulling van de tweede Red Bull-auto voor 2021 nog heel lang het laatste goed bewaarde geheim van de stoelendans 2020-2021. Wekenlang hing de toekomst van de huidige 'eigenaar' daarvan, Alex Albon, aan een zijden draad, vanwege zijn zelden overtuigende prestaties met een eigenzinnige RB16 waar alleen Max Verstappen raad mee wist.

SI202011290502 news

Nico Hülkenberg werd aanvankelijk als belangrijkste kandidaat genoemd om Albon te vervangen – áls de Thai daadwerkelijk zou worden afgeserveerd – maar in de loop van het najaar kwam daar nog een naam bij, zeker toen Sebastian Vettel diens plek bij Racing Point/Aston Martin innam en het duidelijk werd dat het team van Haas met twee debutanten in zee zou gaan.

In eerste instantie waren het vooral zijn Mexicaanse pesos die Sergio Pérez aantrekkelijker maakten dan zijn voormalige teamgenoot bij Force India, maar zijn vorm in de laatste races was zó eclatant dat Red Bull hem wel serieus in overweging móést nemen. Hoe kon de coureur die net vierde was geëindigd in het WK, in 2021 zonder contract komen te zitten?

perez

Nu zijn er in het F1-verleden zelfs wereldkampioenen versmaad – denk aan Nigel Mansell en Damon Hill bij Williams – dus op zichzelf had Pérez daar best bij gekund. Maar blijkbaar hebben Christian Horner en Helmut Marko bij Red Bull toch besloten om weer voor de 'Mark Webber-route' te kiezen: een ervaren coureur van buiten naast het supertalent uit eigen stal.

Het is de verwachting dat Pérez op vrijdagochtend officieel wordt bekendgemaakt. Albon blijft wel reserve- en testcoureur van Red Bull. Het contract van Pérez is waarschijnlijk voor maar één jaar, omdat de Mexicaan voor 2022 alweer elders heeft getekend, zo gaat het verhaal.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet