Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

GT: Racing Weekend nieuw Amateursportplatform van de ADAC

Vandaag kondigde de ADAC een nieuw amateursportplatform aan. Racing Weekend dat uit vijf evenementen bestaat waarvan er vier in Duitsland plaatsvinden en één in Nederland (Assen)


DMV GTC
De GTC series heeft nu onderdak bij de ADAC gevonden. Een platform dat zich overigens steeds sterker ontwikkeld. Afgelopen seizoen nog enkele malen in het DTM pakket zelfs.

Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC

Racing Weekend nieuw Amateursportplatform van de ADAC
De GTC klasse (Grand Turismo Cup) wordt tijdens de Racing Weekends het uithangbord van de ADAC. Naast de GTC komen nog diverse andere amateurklassen aan bod. Nieuw is dat al deze wedstrijden nu via dit platform via een livestream te volgen zijn.

De GTC bestaat in Duitsland eigenlijk al sinds 1990 en vormt een vast bestanddeel van de Duitse autosport. Naast de GT3 en GT4 worden ook Cup Porsches en Cup Lamborghini's in de serie toegelaten. Het wedstrijdformaat bestaat uit twee Sprint races van 30 minuten en een hoofdwedstrijd, de Goodyear 60, waarvan de wedstrijdafstand uit exact één uur met verplichte pitstop bestaat.

ADAC Sport President Herrmann Tomczyk: " Op het ADAC Raceweekend zetten we ons in voor de populaire sport, enerzijds om de traditionele evenementen een toekomst te geven maar anderzijds ook om nieuwe series in de semiprofessionele sector een goede basis te geven. De raceweekends worden door lokale ADAC clubs voornamelijk op vrijwillige basis georganiseerd. Met onze steun willen wij ervoor zorgen dat dit soort evenementen blijft bestaan en tegelijkertijd de populaire autosport een eigen permanent en duurzaam platform bieden. Wij zijn erg verheugd dat met de GTC een sterke traditionele serie als hoofdserie bij het ADAC Racing Weekend betrokken is. Al 30 jaar lang is de GTC race één van de populairste topsportseries in Duitsland."

Roland Arnold van de GTC Race serie: " In samenwerking met de ADAC willen wij onze GTC Raceserie uitbreiden op het nieuwe platform van ADAC Racing Weekends. Wij willen op een goedkope manier de teams en de coureurs een zeer aantrekkelijk huis bieden. Wij geloven in vriendelijke klantgerichtheid en sportieve gemeenschapszin. Wij laten jonge talenten kennis maken met het GT racen om hen zo voor hogere doeleinden onder begeleiding van bekende professionals te ontwikkelen. Anderzijds zijn snelle gentlemen bij ons net zo goed thuis als de gevestigde professionals."

GTC-organisator Ralph Monschauer: " Bij de GTC-wedstrijden heb je een wedstrijd in de wedstrijd waarin de GT3 coureurs tegen elkaar strijden maar waarin ook de GT4's en de Cup voertuigen voor de overwinning in hun klasse gaan. GTC is ook een platform voor nieuwe technologieën zoals het revolutionaire steer-by-wire systeem van Schaeffler Paravan en andere nieuwe technische ontwikkelingen die in onze series worden getest en continue doorontwikkeld. Met de Mix van GTC en Racing Weekend moet het voor onze deelnemers als het publiek zeer aantrekkelijk zijn

Kalender
23.04. - 25.04.2021 Motorsport Arena Oschersleben (Orgnisator: Braunschweiger Auto Touren Club)
28.05. - 30.05.2021 Dekra Lausitzring (ADAC Berlin-Brandenburg)
30.07. - 01.08.2021 Nürburgring (MSC Bork)
27.08. - 29.08.2021 Assen / Niederlande (RSG Hamburg)
17.09. - 19.09.2021 Hockenheimring (MSC Weingarten)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet