Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Bob Herber wint ook race 2, Bart Arendsen snelste in Supersport 1 voor Marcel van de Maat

20201011 2RL09524

Bob Herber start de tweede Supercar Challenge race vanaf de beste positie. Met naast de Lamborghini de Hyundai van Dennis de Borst. Het is op de natte baan net als gisteren proberen de PK's op het asfalt te krijgen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

20201011 1RL02426Na de start pakt De Borst brutaal de kop voor de Radical van Alain Berg, die in een hogere klasse uitkomt. Daarachter op flinke afstand Max Veels met zijn Leon Cupra. Bob Herber heeft de grootste moeite om zijn Lamborghini op het nog vochtige wegdek te houden en moet voor de vierde plaats ook Oscar Gräper voor zich dulden. Daan Meijer spint in de Hans Ernstbocht en verliest veel tijd.

De voorspelde winnaar van de Supersport 2 Berry van Elk (BMW M2) verliest kostbare tijd in de pits voor de start en verspeelt na het omleggen van het juiste rubber al twee ronden voordat hij de baan op komt. Tim Coronel met zijn BMW 240i is de koploper in deze klasse voor Jan Jaap van Roon met een zelfde soort wagen.

20201011 1RL02591

In de Sport divisie is het Chris Voet met de Peugeot RCZ Cup, die nog net Mark Wieringa (Zilhouette) achter zich kan houden.


20201011 1RL02489


Aan de kop is het Alain Berg die de leiding heeft overgenomen van Dennis de Borst en even later ook wordt ingehaald door Max Veels. Hij neemt daardoor de leiding in de Supersport1 over. Oscar Gräper ligt derde in deze klasse, maar rijdt veel snellere tijden dan De Borst en het duurt ook niet lang voordat ook hij voorbij de Hyundai gaat.
Bob Herber krijgt wat temperatuur in zijn banden en maakt gehakt van de wagens voor hem in de Supersport 1. Hij pakt de tweede plaats algemeen en verkleint ronde na ronde de achterstand op koploper Berg. Hij is zo'n vier seconden per ronde sneller.

Het gaat niet goed met de snelheid van de FEBO Hyundai, Dennis de Borst moet zowel Jonas de Kimpe (VW Golf) als Bart Arendsen (BMW 1 Serie GTR) voor zich dulden.

20201011 1RL02474

In de Sport divisie kan Mark Wieringa eindelijk het vermogen van zijn Zilhouette kwijt en haalt Chris Voet in. David Emaar ligt derde met eveneens een Zilhouette.
In de Supersport1 klasse heeft René Steenmetz de stijgende lijn te pakken. In gevecht met Jonas de Kimpe raakt de Leon Cupra de VW Golf in de Hugenholtzbocht. De Kimpe zakt wat plaatsen terug in het klassement. Dit voorval wordt onderzocht door de wedstrijdleiding en Steenmetz krijgt hiervoor na afloop twee posities start.
Na 25 minuten racen heeft de warmgedraaide Bob Herber koploper Berg te pakken, terwijl Bart Arendsen de koppositie in de Supersport 1 overneemt van Max Veels, die ook nog René Steenmetz voor zich moet dulden.

20201011 2RL09456

Halverwege de wedstrijd is het tijd voor de verplichte pitstops, het ondergaan van de succes seconden en de eventuele rijderwissel.

Na alle pitstops blijft Bob Herber riant aan de leiding met op ruim 46 seconden achterstand de koploper in de Supersport 1 divisie Bart Arendsen, die echter onder het vergrootglas ligt bij de officials na contact met Gräper in de Hans Ernstbocht.

20201011 2RL09589
Bart Arendsen wint , al komt Marcel van de Maat nog heel dichtbij met 0,044 seconde achterstand

Marcel van de Maat heeft na zijn pitstop veel tijd goed gemaakt en ligt met zijn BMW E46 GTR tweede in de klasse voor de aandringende René Steenmetz, die dus nog twee plaatsen zakt vanwege het raken van De Kimpe.

De Radical van Alain Berg, met nu aan het stuur Alex Cascatãu maakt op een zesde plek algemeen veel tijd goed en stijgt naar de derde plaats, vlak achter de fraaie BMW Z4 GT3 van Hein Koopman.

In de Supersport 2 ligt de BMW van Gaby Uljee, die het stuur van Tom Coronel heeft overgenomen op kop. In de Sport divisie heeft niemand een weerwoord tegen Mark Wieringa.

20201011 2RL09602

Bob Herber wint voor Hein Koopman en Alex Cascatãu. In de Supersport 1 wint Bart Arendsen, al komt Marcel van de Maat nog heel dichtbij met 0,044 seconde achterstand. Equipe De Borst-Lorenzo van Riet pakt de derde plaats in de klasse na het terugzetten van René Steenmetz, die ook nog een positie verliest omdat hij hard door het grind van de Hans Ernstbocht is gereden en onveilig de baan weer op kwam. Hij wordt daardoor 9e en zesde in Supersport 1.

Equipe Coronel-Uljee is de beste in de Supersport 2, gevolgd door Jan Jaap van Roon. In de Sport divisie wint Mark Wieringa voor de Belgische equipe Voet-Van den Broeck. Derde wordt David Emaar in zijn Zilhouette.

20201011 2RL09646

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet