Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Publiek ook - beperkt - welkom tijdens de beide DTM-weekeinden op Circuit Zolder

200930 DTM Zolder
Vorig jaar keerde de DTM na 17 jaar afwezigheid terug naar Zolder

Hoewel Het Belang van Limburg juist vanmorgen bericht dat ook in die Belgische provincie het aantal coronabesmettingen weer stijgt, komt van de DTM-organisatie het bericht dat bij de beide DTM-raceweekeinden op Circuit Zolder, 10 en 11 oktober en 17 en 18 oktober, toch publiek zal worden toegelaten, zij het in zeer beperkte mate. Voor elk van de vier racedagen zijn 800 gepersonaliseerde toegangskaarten beschikbaar.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Na Assen en de twee raceweekeinden op de Nürburgring is Zolder de derde locatie waar de DTM dit jaar bezoekers toelaat. De beide evenementen op Circuit Zolder zijn de zevende en achtste ronde van de in totaal negen raceweekeinden die dit seizoen op het programma staan. De strijd om het kampioenschap komt daarmee in zijn beslissende fase, waarbij onze landgenoot Robin Frijns op Zolder ongetwijfeld goede kansen heeft. Het is zijn thuiscircuit: vanuit zijn huis in Lanaken is het een halfuurtje rijden. Bovendien ligt de baan hem zeer. "Robin praat al sinds het begin van het seizoen over niks anders dan over Zolder", grapt Frijns' Zwitserse teamgenoot Nico Müller, voor wie Frijns inmiddels de gevaarlijkste tegenstrever geworden is.

Op Zolder worden tijdens beide raceweekeinden de tribunes T3a en T3b opengesteld voor publiek. Daarbij geldt, zoals op het volledige circuitterrein, de verplichting van het dragen van een mondkapje. Per dag zijn er 500 kaarten beschikbaar voor tribune T3a, allemaal voor een prijs van 30 Euro plus tien Euro voor een parkeerplaats – zonder welke de toeschouwersplaatsen niet bereikbaar zijn, dus de facto gewoon verplicht. Voor tribune T3b zijn er 300 kaarten per dag beschikbaar, deze kosten 50 Euro en wederom tien Euro extra voor een parkeerplaats.

Tijdens het raceweekeinde van 10 en 11 oktober komen naast de DTM ook de Tourenwagen Classics en de Porsche Carrera Cup Benelux aan de start. Op 17 en 18 oktober vormen de DTM Trophy en de Belcar Endurance Series het bijprogramma. Kaarten zijn online te bestellen via tickets.dtm.com of telefonisch via +49 1806 386 386.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet