Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Fraaie wedstrijd Supercar Challenge met equipe Alain Berg-Alex Cascatãu als overall winnaar

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3869

Equipe Alain Berg-Alex Cascatãu zijn met hun Norma M20FC de overall winnaars van de eerste race in Assen geworden en waren daarbij natuurlijk ook snelste in hun prototype klasse. Bij de GT's was er geen kruid opgewassen tegen Max Weering met zijn imposante Lamborghini Trofeo, die wint voor Cor Euser en John De Wilde. In de Supersport 1 was Bart Arendsen veel te snel voor equipe Gräper-Zumbrink en equipe Borst-Van Riet, die net te kort kwam om de tweede plaats te pakken. In de Supersport 1 is het Berry van Elk die bij het debuut van de BMW M2 CS gelijk wint. In de Sport divisie gaat de Zilhouette show gewoon door, met winnaar Max Tubben voor equipe Hoekstra-De Jong en vader en zoon Blaak.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De Norma van equipe Berg-Cascatau, gisteren snelste in de kwalificatie moet aangeduwd worden omdat hij niet start. Dat belooft nog wat als Cascatãu halverwege de plaats van Alain Berg moet innemen. Pech voor Danny Wagtmans die te laat op de grid verschijnt en nu helemaal achteraan vanuit de pitstraat moet beginnen.

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3326

Na de start probeert de prima gestarte Max Weering uit de GT klasse als eerste de Haarbocht in te gaan. Tim Joosen, die ook goed weg is, steekt daar een stokje voor en gaat als eerste de bocht in gevolgd door Alain Berg. Max Weering blijft steken op de derde plaats met achter hem Cor Euser, John de Wilde, Huub van Eijndhoven, Dominik Dierkens en Hein Koopman.

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3372


René Steenmetz verschalkt Dennis de Borst bij de start en gaat aan de leiding in de Supersport 1 divisie. Bart Arendsen ligt derde voor Oscar Gräper. In de Supersport 2 is het Berry van Elk die met zijn nieuwe BMW M2 CS bij de start Assenaar Henk Tappel aftroeft.

In de Sport divisie zijn het de fraaie Zilhouettes die het voortouw nemen met Max Tubben voorop voor Pieter de Jong en Jan Berry Drenth. De van poleposition gestarte Golf 6 Gti heeft een heel slecht begin en zakt met Estella van de Wiel terug naar de achterhoede.

3G6A9626

Na een kwartier racen verschijnt de safetycar in de baan. Het gehele veld schuift weer in elkaar. Dominik Dierkens met zijn Revolution staat tot aan zijn assen vast in het grind van de Stekkenwal. De wagen wordt uit het grind gesleept en mag zijn weg vervolgen naar de pits. Bakken met grind worden uit de sidepods gehaald.

De herstart volgt snel. In Ossebroeken gaat het mis tussen een aantal strijdende deelnemers. Marcel van de Maat deelt een klein tikje uit aan de Golf van Estella van de Wiel, waarbij zij net als Ruud Olij, het grootste slachtoffer zijn. Olij moet zijn BMW aan de kant zetten terwijl de Golf strompelend de pits bereikt.

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3881

Na opnieuw een herstart heeft Dennis de Borst met zijn fraaie Hyundai veel plaatsen verloren. Bart Arendsen met de BMW 1 Serie GTR ligt op kop, gevolgd door Oscar Gräper en Marcel van de Maat, die echter een drive through straf krijgt vanwege het incident met Van de Wiel en Olij. Ted van Vliet vind zijn Waterloo in het grind van Ossebroeken met een plaatselijke gele vlag tot gevolg.

Halverwege gaat de Pit Window open en een flink aantal wagens komt direct binnen voor een eventuele rijderswissel inclusief het ondergaan van extra succes seconden.

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3807


Vooraan blijven Tim Joosen en Alain Berg doorrijden, maar worden wel beide bestraft met een 30 seconde straf vanwege het inhalen onder een gele vlag situatie. Marcel van de Maat, in fel gevecht met Oscar Gräper, ondergaat onder protest van zijn team de drive through straf, maar krijgt er nog eens 30 seconde straf bij vanwege het uitrijden over de witte lijn van de pitstraat.

3G6A9749

Uitgaan Strubben is er een touché tussen Marcel van der Lyke met de Zilhouette en Chris Voet met zijn Peugeot RCZ Cup. David Emaar krijgt een drive through vanwege een te korte pitstop met zijn Zilhouette.

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3537


In de GT klasse heeft Max Weering met de Lamborghini Super Trofeo niets te vrezen van Cor Euser en zijn Marc II V8. De achterstand blijft hangen op zeven seconden. Daarachter echter is het spannend tussen twee Porsches 991 van Huub van Eijndhoven en een aandringende John De Wilde. Helemaal vooraan wisselen de twee Norma's van positie. Alex Cascatãu heeft zonder wegrij problemen de plaats ingenomen van Alain Berg en heeft de koppositie ingenomen. Beide rijders krijgen dus nog een 30 seconde straf achteraf, maar dat doet geen pijn omdat ze derde man Max Weering op een ronde zetten. Beide Norma rijders zitten vlak achter elkaar en maken er een fraaie strijd van.

Er worden flinke straffen uitgedeeld, want ook Huub van Eijndhoven krijgt een 30 seconde straf vanwege inhalen onder geel. Bart Arendsen is dé man in de Supersport 1 divisie en heeft inmiddels een flinke voorsprong opgebouwd op zijn belagers Henri Zumbrink, die het zwaar te verduren heeft met de druk van Lorenzo van Riet.

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3524


In Supersport 2 wint Berry van Elk met de BMW M2 CS ondanks een tijdstraf van 10 seconden vanwege de track limits. Zijn achtervolger, de equipe Henk Tappel-Harold Wisselink, had teveel issues aan hun BMW E90 en konden geen vuist maken.

Equipe Alain Berg-Alex Cascatãu zijn de overall winnaars van vandaag en natuurlijk ook snelste in hun prototype klasse. Bij de GT's was er geen kruid opgewassen tegen Max Weering, die wint voor Cor Euser en John De Wilde. In de Supersport 1 was Bart Arendsen veel te snel voor equipe Gräper-Zumbrink en equipe Borst-Van Riet, die net te kort kwam om de tweede plaats te pakken. In de Supersport 1 is het Berry van Elk die bij het debuut van de BMW M2 CS gelijk wint.

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3769

In de Sport divisie gaat de Zilhouette show gewoon door, met winnaar Max Tubben voor equipe Hoekstra-De Jong en vader en zoon Blaak.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet