Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

WTCR: Girolami en Ehrlacher winnen op Zolder, Coronel scoort goed in WTCR Trophy

200913 WTCR Start R1
Start van het WTCR-seizoen op Zolder met Girolami al op kop

De Argentijn Nestor Girolami (Honda) en de Fransman Yann Ehrlacher (Lynk & Co) zijn de eerste twee racewinnaars van het FIA WTCR-seizoen 2020. Tom Coronel, uitkomend met de Audi van het Comtoyou DHL Team Audi Sport, scoorde op Circuit Zolder goed met de vierde en de zesde plaats algemeen en een overwinning en de tweede plaats in het klassement voor privérijders. Hyundai-rijder Nicky Catsburg eindigde als 14e en negende.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Race 1:
Néstor Girolami startte met de Münnich Motorsport-Honda vanaf de pole-position dankzij zijn tiende plek in de kwalificatie en de 'reversed grid'-regeling. Hij verdedigde bij de start keurig de leiding, terwijl Thed Björk op weg naar de 'Eerste Linkse' in Zolder de tweede plaats overnam van Jean-Karl Vernay met de Alfa. Kort daarop verloor Vernay nog twee posities aan achtereenvolgens Attila Tassi in de andere Münnich-Honda en Tom Coronel in de Comtoyou-Audi, die als vijfde op de grid ook een prima uitgangspositie had. De rest van de wedstrijd leverde geen positiewisselingen meer op, zodat Girolami als eerste winnaar van het seizoen werd afgevlagd, voor Björk. Tassi en Coronel. Coronel won daarmee tevens de WTCR Trophy voor privérijders, die dit seizoen zijn terugkeer beleeft. Voor Honda was er weliswaar een overwinning te vieren, maar er waren ook problemen in de vorm van een opgeblazen motor bij Esteban Guerrieri en een soortgelijk euvel bij Tiago Monteiro.

200913 WTCR Girolami Coronel
Tom Coronel scoorde goed met winst in de WTCR Trophy, links algeheel winnaar Nestor Girolami

Race 2:
In de tweede race maakte Nathanaël Berthon, Coronels teamgenoot in het Comtoyou DHL Team Audi Sport, vanaf de pole een valse start, waarna de drive-through slechts een kwestie van tijd was. In de openingsronde kwamen Tassi en Björk bij de chicane met elkaar in botsing, waarop Björk spectaculair de lucht inging en uitviel, terwijl Tassi naar de staart van het veld terugviel. Dat leidde tot een interventie van de safety-car, in de vierde ronde werd de racer weer vrijgegeven. Berthon kreeg de verwachte straf en kwam de pits in. Dat bracht Lynk & Co-rijder Yann Ehrlacher aan de leiding, nadat hij eerder Gilles Magnus achter zich had weten te houden. Ehrlachers teamgenoten Muller en Urrutia volgden op de derde en vierde plaats. Zo bleef de volgorde tot in de slotfase, toen Magnus onder de druk van Muller zijn rempunt miste voor de chicane en rechtdoor schoot. Daardoor kreeg Muller de tweede plaats in handen, terwijl ook Urrutia Magnus passeerde. In die volgorde kwam het kwartet uiteidelijk over de finish, gevolgd door Girolami en Coronel, die als zesde algemeen en tweede in de Trophy opniew goed scoorde. Ook Nicky Catsburg eindigde in de top tien: hij werd negende in een voor Hyundai lastig weekeinde als gevolg van een vermeend slechte BoP.

200913 WTCR Ehrlacher
Ehrlacher voor Muller en Urrtia, een 'clean sweep' van de top drie voor Lynk & Co
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet