Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Will Power dominant op Mid Ohio 1. VeeKay na spectaculaire move 8e

Team Penske was tijdens de eerste wedstrijd op Mid Ohio dominant. Will Power behaalde een overtuigende overwinning gevolgd door zijn teamgenoot en regerend kampioen Josef Newgarden. In de slotfase liet VeeKay met een prachtige move richting P8 weer veel indruk achter. Een wedstrijd zonder neutralisaties waarbij de regen kort na de finish kwam.

2020 Will Power 2
Will Power op weg naar een dominante overwinning. De Penske-rijder reed in de 75 ronden tellende wedstrijd 66 ronden aan de leiding.

Tekst Willem J.Staat
Foto's Indycar

Will Power dominant op Mid Ohio 1. VeeKay na spectaculaire move 8e
Vanaf pole nam Penske-coureur Will Power de leiding en wist die na de eerste pitstopcyclus in de 28e ronde te behouden. VeeKay viel na die eerste cyclus naar de 12e plek terug. Voor Penske-coureur Simon Pagenaud werd het na een offroad excursie in de allereerste ronde een teleurstellende dag. De voormalige Indycar-kampioen en Indy 500 winnaar speelde in de rest van de wedstrijd geen rol van betekenis meer.

Na de eerste cyclus bedroeg de volgorde; Power, Newgarden, Hunter Reay, Rossi, Rosenqvist, Rahal, Harvey, Daly, Dixon, Herta, O'Ward, VeeKay. Om de negende plek was er een fel gevecht tussen Scott Dixon(op de zwarte Firestones) en Colton Herta(op de rode Firestones). Met de Penske Dallara Chevrolets aan de leiding ontspon zich een duel om de derde plek tussen Alexander Rossi, Felix Rosenqvist en Graham Rahal.

2020 Alexander Rossi Eindelijk eens een keer een goed resultaat voor Alexander Rossi.

Conor Daly, die de achtste plek bezette, kwam in de 37e ronde onder flinke druk van Scott Dixon en Colton Herta te staan terwijl VeeKay zich op 2,5 secs. achter dit trio bevond. In de 41e ronde moest Dixon zijn positie zowel aan Colton Herta als Rinus VeeKay prijsgeven.
 
In de 45e ronde kwam Andretti-coureur Alexander Rossi voor zijn laatste stop naar binnen. Daarna volgde de tweede en de laatste stop voor de rest van de concurrentie. Herta, VeeKay en Ferrucci bevonden zich op dat moment optisch op P1 en P2.Door een weinig intelligente strategie hield Ryan Hunter Reay Alexander Rossi op waardoor de beide Penske-coureurs duidelijk konden profiteren. Hunter Reay had duidelijk moeite om grip te vinden.Marco Andretti viel na een "off-road" excursie naar de laatste plek terug. De gloriedagen van deze Andretti telg lijken langzaam geteld te zijn. Na de pitstopcyclus bevond VeeKay zich op de zwarte Firestones in tiende positie. Na de reguliere stops gingen Felix Rosenqvist en Ryan Hunter Reay om de zesde plek de strijd aan.

2020 VeeKay
Nu een twennie en direct weer in de punten. Rinus VeeKay na een wederom een fantastische move.

In de 60e ronde bevond VeeKay zich inmiddels alweer in achtste positie. Met een prachtige move aan de buitenkant moesten zowel Colton Herta en zijn teamgenoot Conor Daly eraan geloven. Alexander Rossi en Graham Rahal vochten achter de Penske-coureurs in de slotfase prachtig duel om de derde plek uit. Rahal beschikte vandaag over een goede auto maar werd het uitkomen van de pits werd hij duidelijk door Simon Pagenaud opgehouden verklaarde hij achteraf. Toch was de plaatselijke held tevreden met zijn vierde plek.

2020 Graham Rahal
Mooie vierde plek voor Graham Rahal in zijn thuiswedstrijd maar er had misschien iets meer ingezeten.

Met een achtste plek was VeeKay weer de snelste rookie vandaag. Voor Scott Dixon werd het met een tiende plek een magere wedstrijd op Mid Ohio. Een enigszins monotone wedstrijd om de kop maar met verschillende mooie duels in de Top 10. De kop in de wedstrijd wisselde met vier verschillende koplopers driemaal.(later meer)

Uitslag
1. Will Power Dallara Chevrolet 75 ronden
2. Josef Newgarden Dallara Chevrolet 75 ronden
3. Alexander Rossi Dallara Honda 75 ronden
4. Graham Rahal Dallara Honda 75 ronden
5. Ryan Hunter Reay Dallara Honda 75 ronden
6. Felix Rosenqvist Dallara Honda 75 ronden
7. Jack Harvey Dallara Honda 75 ronden
8. Rinus VeeKay Dallara Chevrolet 75 ronden
9. Colton Herta Dallara Honda 75 ronden
10.Scott Dixon Dallara Honda 75 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet