Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Gelukkige overwinning voor Huub van Eijndhoven

 S4A1836

Huub van Eijndhoven is de lachende derde in de eerste Supercar Challenge race op Circuit Zandvoort. Vanaf een derde startplaats profiteert de Porsche-rijder van zowel een lekke band van merkgenoot John De Wilde als ook de Lamborghini van koploper Bob Herber. Beide concurrenten van Van Eijndhoven moesten de pits in voor nieuw rubber. De JW Race Service rijder pakt hierdoor een onverwachte overwinning. In Supersport 1 kan niemand Bart Arendsen bijhouden. De BMW 1 Serie GTR rijder pakt de overwinning voor René Steenmetz en Dennis de Borst. Mark Wieringa is de overwinnaar in de Sport divisie.


voet-broeck


Achteraan starten

Pas vanochtend vroeg arriveerde het Belgische Traxx Racing Team op de paddock van Circuit Zandvoort. Het team van de twee sympathieke rijders Chris Voet en Bart van den Broeck kon zich vanwege de strenge Belgische Corona-regels gisteren niet kwalificeren voor de eerste Supercar Challenge race. "Wij moeten binnen 48 uur weer terug zijn in België, anders moeten wij met het gehele team in quarantaine, en dat is gewoon niet te doen", aldus Chris Voet. "Daarom zijn wij pas vanochtend op het circuit aangekomen." Zonder tijd in de kwalificatie moeten zij derhalve beide races achteraan starten.
 
 S4A1590-2

Spannende startfase

Na de start pakt poleposition man Bob Herber gelijk de kop, voor John De Wilde en Huub van Eijndhoven. Bijna driedik naast elkaar gaan de kemphanen na één ronde de Tarzanbocht in. JW Racing Service rijder Huub van Eijndhoven pakt in een spannende strijd de tweede plaats over. Lorenzo van Riet heeft de beste start in de Supersport 1, voor Bart Arendsen en Oscar Gräper. In de Sport divisie is Mark Wieringa het beste weg ten koste van polesitter Danny Wagtmans.

   S4A1830

GT

Aan kop in de GT klasse blijft de top drie aan elkaar gewaagd. Bob Herber met de fraaie Lamborghini Super Trofeo blijft nipt aan de leiding, gevolgd door de beide Porsches 991 van Van Eijndhoven en John de Wilde.
 
 S4A1799

Supersport 1

In de Supersport 1 ligt de Hyundai 130N van Lorenzo van Riet nog steeds vooraan, maar wordt heel kort gevolgd door Bart Arendsen in zijn snelle BMW 1 Serie GTR. Daarachter een flink gat naar derde man Oscar Gräper met zijn Leon Cupra.

Sport
In de Sport divisie vergroot Mark Wieringa in zijn Zilhouette zijn voorsprong op Danny Wagtmans met de Ford Focus Silhouette. De helemaal achteraan gestarte Bart van den Broeck heeft al snel drie plaatsen goed gemaakt en ligt vierde in de klasse.

Jammer voor Daan
De strijd vooraan blijft boeiend om te zien. De drie imposante GT's blijven binnen 1.3 seconde van elkaar. Jammer dat Daan Meijer gisteren in de vrije training zijn Porsche aan de kant moest zetten en niet meer aan de start kon komen. Zijn deelname had de strijd voorin nog interessanter gemaakt.

Enige uitvaller
Estella van der Wiel zorgt voor een lokale gele vlag. Zij moet haar SEAT Ibiza Cupra op het oude asfalt van de Slotemakerbocht met pech parkeren.

   S4A1898-2

Pitwindow

Bob Herber vergroot zijn voorsprong vooraan, maar de strijd is daarachter flink opgelaaid. John De Wilde passeert Huub van Eijndhoven in een fel gevecht. Er mag van rijder gewisseld worden in de pitwindow tussen 25-35 minuten. De eerste rijders komen binnen.
Kostbare seconden

Dennis de Borst neemt het stuur over van Lorenzo van Riet, die de Hyundai in leidende positie in Supersport 1 in de pits bracht. Zij verliezen daar echter kostbare seconden, waardoor Bart Arendsen en René Steenmetz met de Leon Cupra kunnen profiteren en De Borst terugvalt naar de derde positie in hun klasse.

Drama en straf
Vooraan drama voor John de Wilde, die door een lekke band kostbare tijd verliest en Huub van Eijndhoven moet laten gaan. Ook problemen voor Danny Wagtmans in de Sport divisie, die na een onjuiste pitstop een drive through straf moet ondergaan en terugzakt naar de vierde plaats in de klasse. Marcel van der Lyke met de Zilhouette neemt de tweede plaats over gevolgd door Chris Voet met de Peugeot RCZ. Ook een drive through voor Henk Tappel die daardoor veel tijd verliest.

Met nog 10 minuten te gaan komt ook koploper Bob Herber in de problemen. Ruim het halve circuit moet hij langzaan rijden met een lekke linker achterband. Wat een pech voor de rijder die de race domineerde en na de bandenwissel als negende de baan weer op komt. Huub van Eijndhoven wordt zo de gelukkige winnaar, gevolgd door John De Wilde op bijna 14 seconden.

   S4A1983-2


In Supersport 1 is er geen kruid gewassen tegen Bart Arendsen, die zijn voorsprong op René Steenmetz vergroot. Dennis de Borst kan op zijn beurt niet dichterbij Steenmetz komen en rijdt een beetje in niemandsland.

   S4A1821-2

Mark Wieringa komt als overwinnaar uit de strijd in de Sport divisie voor Marcel van der Lyke en het Belgische duo Chris Voet en Bart van den Broeck weet vanaf de laatste startplek toch nog naar het podium te rijden.

De tweede race van de Zandvoort Superprix staat voor morgen op het programma om 15.05 uur, wederom een race over 60 minuten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet