Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Bob Herber pakt pole in GT, equipe De Borst-Van Riet snelste in SS1 en Danny Wagtmans in Sport

ZqoZBUoA

Eindelijk mag de Supercar Challenge de racebaan weer op. Na alle inmiddels bekende Corona vertragingen van dit 20-jarige jubileum seizoen, staat de vrije training, direct gevolgd door de kwalificatie, op punt om te beginnen. Na het annuleren van de Zolder Super Prix schakelde het V-Max Racing Management supersnel met een switch naar het vernieuwde circuit van Zandvoort. Mede met dank aan de collega's van de DNRT werd er een boeiend programma voor de zaterdag en zondag bedacht. De vrije training en de kwalificatie van de Supercar Challenge schoven als enige klasse naar de namiddag en het begin van de vrijdagavond.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Vrije training
De rijders zijn er meer dan klaar voor en melden zich voor de vrije training van 1uur en 20 minuten op de baan. Het is echter van korte duur. De BODA Racing Porsche 991 van Daan Meijer legt een flink oliespoor neer en de training wordt met de rode vlag gestopt. Na een lange schoonmaakactie komen de wagens voor een vervolg weer op de baan, met nog 48 minuten op de teller.

M67qPaFQ

De SEAT Ibiza Cupra van Estella van der Wiel, met een keurige tweede tijd in de Sport Divisie, valt stil in het Scheivlak, met een Full Course Yellow tot gevolg. De vrije training wordt nog een minuutje vervolgd, maar niet veel rijders komen nog de baan op. Bob Herber met de imposante BODA Racing Lamborghini is de snelste bij de GT's, gevolgd door John De Wilde met zijn Porsche 911. Oscar Graper en Henry Zumbrink pakken met hun Leon Cupra plaats één in de Supersport 1. Danny Wagtmans met de Ford Focus Silhouette is de rapte in de Sport Divisie.

Kwalificatie
Na een kleine tien minuten pauze gaan de rijders er echt voor zitten, de eerste kwalificatie van dit bizarre seizoen. Een kwalificatie van 30 minuten moet de startplaatsen gaan bepalen voor de eerste race van morgen. Na het verliezen van veel olie in de vrije training is Daan Meijer er niet bij. Ruud Olij pakt wat van het verse grind mee in het Scheivlak, maar kan zijn weg gelukkig zonder problemen vervolgen.

GT
Bij de GT's is het Bob Herber die gelijk na het begin van de kwalificatie de snelste tijd neerzet. Huub van Eijndhoven van JW Racing Service trapt alles uit zijn Porsche 991, maar moet een dikke seconde toeleggen op de Lamborghini-rijder. Met nog 5 minuten te gaan klimt regerend GT-kampioen John de Wilde naar de tweede plaats, met een mooie opbouw in zijn kwalificatie. Het verschil met Bob Herber blijft echter 0.637 seconde.

ExfD4ing

Supersport 1
In de Supersport 1 is het toch weer equipe Dennis de Borst, nu met als teamgenoot Lorenzo van Riet met hun Hyundai, die aan het snelste eind trekken. Op de voet gevolgd door Bart Arendsen met zijn BMW 1 Serie GTR, die in de slotfase René Steenmetz naar een derde plaats terug verwees.

mVw7Kw4g

Sport
In de Sport Divisie is het net als in de vrije training Danny Wagtmans, die te snel was voor Mark Wieringa in zijn Zilhouette. Henk Tappel kon op het laatste moment toch nog aanwezig zijn tijdens de Zandvoort Superprix, maar heeft zijn gebruikelijke snelheid in de kwalificatie nog niet gevonden, hij werd vijfde in Sport. Ongetwijfeld zal in hij de race wel weer van zich laten spreken. Een normale kwalificatie zonder track limits straffen.

Morgen start de eerste race rond 14:35 uur. De verschillen in de drie klassen zijn minimaal. Spanning verzekerd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet