Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Austin Cindric wint Xfinity roadcourse Daytona

Austin Cindric schreef historie op de Daytona International Speedway. Voor de eerste maal werd er op de roadcourse gereden en ten tweede won hij in de laatste zes wedstrijden vijf maal. Daarmee evenaarde hij de prestatie van Sam Ard. Tevens betekende het zijn tweede achtereenvolgende overwinning.

2020 Roadcourse Nascar op de roadcourse van Daytona is weer eens iets anders.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Austin Cindric wint roadcourse Daytona
Vooral op de roadcourses is Cindric toch wel erg sterk. Daar behaalde hij zeven overwinningen en negen top 10 resultaten in de Top 5. Ondanks dat Cindric met een voorsprong van ruim zeven seconden op Brandon Jones de wedstrijd op zijn naam schreef, was het zeker geen gemakkelijke overwinning.

Austin Cindric: "Ik ben er niet zeker van of iedereen wel zo gelukkig met zijn auto was. Helaas had ik het moeilijke perspectief om met hoge grip auto's snel op deze baan te rijden, maar alle lof voor het team dat dit voor elkaar gekregen heeft. Vijf achtereenvolgende overwinningen. Daar ben ik trots op. Ik had niet de indruk dat ik vandaag zo best reed. Maar we waren er toen het nodig was en dit maakt het zo moeilijk om deze wedstrijden te winnen."

Cindric stond vrijwel de gehele wedstrijd onder druk van Chase Briscoe, maar die moest zeven ronden voor het einde na een herstart crash de wedstrijd verlaten. Briscoe reed 26 ronden aan de leiding Cindric 21. Beiden verdeelden tevens de beide wedstrijdsegmenten. In de slotfase probeerde Jones nog bij Cindric in de aanval te gaan maar kwam gewoon te kort.

Jones was er zelf ook niet van overtuigd dat hij bij machte was om de wedstrijd op zijn naam te schrijven gaf hij eerlijk toe. In ieder geval kan er voor de Cup-wedstrijd van vandaag spektakel verwacht worden omdat veel rijders nauwelijks ervaring op de roadcourse hebben.

2020 Cindric
Austin Cindric, een specialist op zowel de roadcourses als de ovals.

Uitslag UNOH 188
1. Austin Cindric Ford 52 ronden
2. Brandon Jones Toyota 52 ronden
3. Noah Gragson Chevrolet 52 ronden
4. A.J. Allmendinger Chevrolet 52 ronden
5.Andy Lally Chevrolet 52 ronden
6. Jeremy Clements Chevrolet 52 ronden
7. Riley Herbst Toyota 52 ronden
8. Harrison Burton Toyota 52 ronden
9. Justin Allgaier Chevrolet 52 ronden
10.Myatt Snider Chevrolet 52 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet