Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

Indycar/NASCAR: Brad Keselowski verlengt contract bij Team Penske. Helio Castroneves fulltime comeback?

Brad Keselowski, afgelopen zondag nog winnaar in Loudon, heeft zijn contract met Team Penske voorlopig voor een jaar verlengd. Zijn Indycar-collega Helio Castroneves maakte bekend aan een fulltime comeback te werken.

2020 Kesselowski
Brad Keselowski blijft bij Team Penske.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar/NASCAR

Brad Keselowski verlengt contract bij Team Penske. Helio Castroneves fulltime comeback?
Volgens de Associated Press heeft Brad Keselowski zijn contract met slechts één jaar weten te verlengen. Anderzijds maakte men bij Team Penske geen verdere details bekend. Volgens het geruchtencircuit zou Keselowski lange tijd een optie geweest zijn om bij het team van Hendrick Motorsports Jimmie Johnson in de No 48 Chevrolet te vervangen. Aan die speculatie is nu een eind gekomen.

Roger Penske: "Wij zijn erg verheugd dat Brad van onze organisatie deel blijft uitmaken. Brad toont niet alleen zijn talent en vaardigheden op de baan maar ook ver daarbuiten en zijn toewijding aan onze partners hebben een grote impact gehad tot het maken van onze organisatie van één van de beste binnen NASCAR. Ik ben er trots op dat we de continuïteit met Brad, Ryan en Joey hebben weten te behouden zodat we nog meer kampioenschappen kunnen winnen."

Brad Keselowski: "Voor het grootste deel van mijn NASCAR carrière heb ik van de Penske-organisatie deel uitgemaakt en blijf Roger Penske en zijn organisatie vertegenwoordigen. Exact de plek waar ik wil zijn. Over de jaren heen hebben we veel bereikt, het winnen van Cup en Xfinity-kampioenschappen, de Brickyard 400, de Southern 500 en de Coca Cola 600. Nu is mijn doel het winnen van de Daytona 500 en het opbouwen van Team Penske tot één van de beste in de garages."

Indycar-collega Helio Castroneves heeft bij Team Penske na het schrappen van het Acura project te horen gekregen dat hij vrij is om naar andere opties uit te kijken. Castroneves zou graag nog een volledig Indycar seizoen willen voltooien maar heeft anderzijds zijn leeftijd(45) tegen. Hij heeft de afgelopen 20 jaar bij Team Penske een enorme naam opgebouwd maar de vraag rijst natuurlijk of de gevestigde teams buiten de Indy 500 nog wel echt in hem voor een volledig seizoen geïnteresseerd zijn? Zijn rivalen Bourdais en Kanaan werken alleen nog een part time seizoen af.

Helio 1 Fulltime comeback voor Helio Castroneves in 2021?

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet