Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: VeeKay kwalificeert zich als zestiende voor R1 Road America. Pole voor Newgarden.

Tijdens de trainingen voor de REV Group Grand Prix op Road America start Rinus VeeKay straks als 16e Elke groep kreeg vandaag een sessie van slechts 14 minuten toegewezen. De Nederlander kwam niet verder dan een achtste tijd. Penske-coureur Josef Newgarden mag straks vanaf pole vertrekken.

2020 Newgarden Pole
Pole voor Josef Newgarden. Zijn 10e in de Indycarseries.

Tekst Willem J. Staat
Foto Team Penske

VeeKay kwalificeert zich als zestiende voor R1 Road America. Pole voor Newgarden.
Penske-coureur Josef Newgarden was met een tijd van 1.45.5191 in de tweede groep de snelste man en mag voor de wedstrijd van vandaag vanaf pole vertrekken. Voor Newgarden betekent het tevens zijn 10e Indycarpole.

In de eerste sessie verzekerde de Brit Jack Harvey zich met een tijd van 1.45.7290 van een plek op de eerste startrij. Rinus VeeKay kwam met een tijd van 1.46.1301 niet verder dan een achtste tijd. Voor de Nederlander betekent dat hij straks als 16e van start mag gaan.

In de tweede groep was Ganassi-coureur Scott Dixon met een tijd van 1.45.9423 kortstondig de snelste man, maar in de allerlaatste ronde doken Josef Newgarden, Ryan Hunter Reay, Will Power en Colton Herta allemaal nog onder zijn maatstaf. Newgarden greep werkelijk op het allerlaatste moment de pole in een slechts veertien minuten durende sessie.

Kwalificatie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet