Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Will Power pakt 58e pole voor GP Indianapolis.VeeKay 18e

Penske-coureur Will Power pakte voor de GP van Indianapolis zijn derde pole op de Brickyard. Tevens was het de 58e pole in zijn carriere. Mogelijk slecht nieuws voor zijn concurrenten want in de laatste zes wedstrijden zegevierde Power driemaal. Voor Rinus Veekay werd het evenals voor zijn teamgenoot Conor Daly een teleurstellende kwalificatie.

2020 Will Power
58e pole voor Will Power in de Indycar-series. Gaat Power vandaag voor de overwinning?

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Will Power pakte 58e pole voor GP Indianapolis. Veekay 18e
Voor de vierde maal in zeven jaar mag Will Power voor de GP van Indianapolis vanaf pole vertrekken. Met een tijd van 1.10.1779 was Power de snelste in de Firestone Fast Six. In 2015, 2017 en 2018 pkte Power hier de overwinning. In zijn allerlaatste ronde wist Power wist Power Jack Harvey(Michael Shank Racing) van de provisional pole te verdringen. Voor Harvey betekende het zijn beste kwalificatie-resultaat. Overigens eindigde hij in 2019 hier wel als tweede.De derde en de vierde startplek werd resp. opgeëist door Colton Herta(Andretti Harding Steinbrenner Autosport) en Graham Rahal(Rahal Letterman Racing)

2020 Askew VeeKay Het eeuwig durende duel Askew VeeKay. Nu nog in het voordeel van de Amerikaan.

Oliver Askew was gedurende de gehele sessie verrassend snel en de McLaren Arrow SP-rijder kwalificeerde zich als vijfde, gevolgd door Penske-coureur Josef Newgarden. De Andretti Autosport teamgenoten Alexander Rossi en Ryan Hunter Reay slaagden er niet in om zich in de Top 10 te kwalificeren. Zij kwalificeerden zich resp. als 11e en 12e.

2020 Rinus VeeKay
VeeKay tijdens zijn snelle ronde op de Brickyard.

Rinus VeeKay was in zijn sessie kortstondig de snelste op de baan maar miste "the cut" zoals de Amerikanen dit zo mooi weten te omschrijven. De Nederlander kwam niet verder dan een 18e startplek.Door een foutje van het team ging VeeKay in zijn sessie iets te laat de baan op waardoor hij geen extra vliegende ronde meer kon afleggen.

Misschien een goed omen? De Fransman Simon Pagenaud kwalificeerde zich in 2019 als 20e en wist de wedstrijd alsnog op zijn naam te schrijven. Voor een rondje op de rood gemarkeerde banden kwam VeeKay in zijn groep niet verder dan een negende plek. De Nederlander start voor de GP van Indianapolis zaterdag als 18e.

2020 Rinus Veekay 2
Gaat de Nederlander scoren? Pagenaud won in 2019 vanaf een 20e startplek. In Indycar is veel mogelijk.

Kwalificatie

.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet