Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Nog tot en met morgen: open dagen bij The Autosport Company in Waalwijk

IMG 1942

Je kunt de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw natuurlijk besteden aan het terugkijken van alle Grands Prix van het afgelopen seizoen, het voor de zoveelste keer bekijken van racefilms als 'Rush', 'Grand Prix' of 'Le Mans' of andere manieren om de tijd door te brengen. Maar je kunt natuurlijk ook erop uit, genieten van het heerlijke winterweer voor een mooie wandeling met gezin of vrienden, bijvoorbeeld in de Loonse en Drunense Duinen. En dan rijd je op weg erheen of terug heel toevallig even via Waalwijk, waar dan al net zo toevallig de open dagen van The Autosport Company blijken plaats te vinden. Mooi excuus toch? Wij gingen er vandaag alvast even op bezoek en genoten volop, en wie dat voorbeeld wil volgen, kan er morgen, zondag 29 december, nog van 10.00 tot 17.00 uur terecht. Van harte aanbevolen!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer, EMW

IMG 5886

We hadden natuurlijk al best veel over de onderneming van de familie Biesheuvel gehoord, maar wat er daar op het industrieterrein in Waalwijk is neergezet, is echt van internationale klasse.

IMG 3270

Na binnenkomst krijgen bezoekers een folder overhandigd met een overzicht van wat er in de drie gedeelten van het bedrijf allemaal te zien en te doen is, en dat is aardig wat.

EMW

Op de begane grond is ondermeer de verenigig 'Elk Merk Waardig' vertegenwoordigd met deze Reliant Robin, waarbij eigenaar en stuwende kracht achter de vereniging Aart van der Haagen graag tekst en uitleg geeft. Ook het bijzonder lezenswaardige boekje 'Reserveblik' over verguisde en vrijwel vergeten auto's (KIA Opirus, Yue Loong Feeling, Subaru XT, Volkswagen K70 en nog veel meer) is er verkrijgbaar.

IMG 3260

Zelf je rijvaardigheid testen op het virtuele Circuit Zandvoort kan met behulp van siumulatoren met een prijs van 250 Euro voor wie dit weekeinde de snelste rondetijd neerzet.

IMG 3308 2

Echte wedstrijdauto's mogen natuurlijk niet ontbreken.

IMG 3310 2

Subarublauw is voor rallyliefhebbers minstens net zo mooi als Ferrarirood.

IMG 4457

Veel belangstelling voor de regelmatige demonstraties op de geavanceerde testbank, waarbij deskundig tekst en uitleg gegeven wordt.

IMG 9406 2

Ook voor zwaarder terrein is het nodige materieel aanwezig.

IMG 6549

Verschillende takken van autosport komen aan bod.

IMG 7004 2

En speciaal voor uw redacteur was er ook nog een Citroën, de prachtige ID Break van het magazine 'Klassiek en Techniek'.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet