Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Job van Uitert met United Autosports volgend jaar in ELMS en Le Mans

191218 Uitert
Job van Uitert racet in 2020 voor United Autosports

De uitstekende prestaties van Job van Uitert in het voorbije jaar zijn bepaald niet onopgemerkt gebleven. Hij deed het prima in de European Le Mans Series, reed de spreekwoordelijke sterren van de hemel in de 24 Uur van Le Mans, maakte indruk bij een eenmalig optreden met het Racing Team Nederland in de WEC-race op Silverstone en deed het goed, afgelopen zondag, tijdens de WEC-rookietest met het Porsche-fabrieksteam, in een voor hem volledig onbekende auto. Nu komt het volgende goede bericht: de Brabantse rijder komt volgend jaar voor het Anglo-Amerikaanse team United Autosports uit tijdens de European Le Mans Series en – onder voorbehoud van het verkrijgen van een startplaats – de 24 Uur van Le Mans. Hij gaat een rijderstrio vormen met de Britten Will Owen en Alex Brundle.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Ik ben hier echt ontzettend blij mee", zei Van Uitert tegenover AUTOSPORT.NL. "We zijn de afgelopen jaren al vaker met elkaar in gesprek geweest, wat nu uiteindelijk dus tot een samenwerking voor het komende seizoen geleid heeft." Van Uitert wordt de tweede Nederlander die in Europa voor het team van Zak Brown en Richard Dean rijdt: enkele jaren geleden kwam Arie Luyendijk al een keer met een Audi R8 onder de vlag van United Autosports in actie tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps. Kay van Berlo reed daarnaast voor het team in Azië.

191218 UItert Dean
Van Uitert met United Autosports-teambaas Richard Dean

United Autosports geldt als een van de toonaangevende teams in de LMP2-klasse, waarmee Van Uitert ook volgend jaar weer een geheide titelkandidaat in de European Le Mans Series is. "Ik ben Job blijven volgen sinds we in 2017 een LMP3-test voor hem gerealiseerd hebben. Ik heb hem de afgelopen jaren sinds zijn debuut in de ELMS zien groeien en ik ben erg blij dat we hem voor 2020 aan boord hebben", zei United Autosports-teambaas Richard Dean. Zijn compagnon Zak Brown vulde aan: "Ik ben blij dat we ons LMP2-team al voor de kerstvakantie rond hebben. Job is een welkome aanvulling. Hij is snel en past goed bij Alex en Will. Ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar in de ELMS kunnen strijden voor overwinningen en daarmee uiteindelijk ook voor de titel."

191218 Uitert LMP2
United Autosports behoort tot de toonaangevende teams in de LMP2-klasse
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet